Guies de lectura

Cuina i salut

Cuina i salut

Us presentem una Guia de Lectura per menjar bé i sa.

Trobareu documents sobre aliments saludables, cuina sana, dietes especials, al·lèrgies alimentàries, embaràs i infants, i cuina i emocions.

Data de creació: 20/08/2012

Última actualització: 22/01/2015

Dietes especials

 Cocina y salud: corazón
Cocina y salud: corazón
Gayler, Paul , Lynas, Jacqui  
Barcelona : CEAC, cop. 2008

Un xef i una dietista treballen junts per crear més de 100 delicioses receptes adreçades a persones amb problemes de cor. La primera part del llibre explica què provoca les malalties de cor i com reduir els riscos de tenir-les. Conté recomanacions sobre els aliments i explica les millors maneres d'incorporar-les a la dieta diària.

 Cuina tradicional alleujada per a règims: conté plats saborosos i lleugers, pensats per combatre la monotonia de les dietes
Cuina tradicional alleujada per a règims: conté plats saborosos i lleugers, pensats per combatre la monotonia de les dietes
Thibaut i Comelade, Eliane  
Barcelona : Alta Fulla, 1996

Es tracta d'un receptari que neix amb un doble interès: proposar menús tradicionals atractius i saborosos adaptats a dietes ocasionals o duradores.
L'autora és una gran coneixedora de la nostra gastronomia a més de dietista i nutricionista.
 

 La Buena cocina sin sal
La Buena cocina sin sal
Cuvello, Patrizia , Guaiti, Daniela  
Barcelona : De Vecchi, cop. 2007

Receptari variat pensat per satisfer les exigències d'una dieta baixa en sal però que no obliga a renunciar a uns plats suculents i refinats, on els aliments mantenen tot el seu gust. Les autores afegeixen alguns consells i suggeriments per elaborar les receptes de forma saludable, a la vegada, que inclouen el valor calòric i nutricional de cadascuna.

 Recetas de cocina y de autoayuda para el enfermo oncológico
Recetas de cocina y de autoayuda para el enfermo oncológico
Cáceres Zurita, M. Luisa , Seguí i Palmer, Miquel Àngel , Ruiz Mata, Francisca  
Barcelona : Mayo, cop. 2004

Aquest manual aporta informació sobre els tractaments per a combatre el càncer i la seva repercussió en l'alimentació, pautes per a fer front als aspectes psicològics de la malaltia i finalment receptes adequades contra efectes secundaris de la quimioteràpia i la radioteràpia.

 Recetas sabrosas para diabéticos
Recetas sabrosas para diabéticos
Fritzsche, Doris , Szwillus, Marlisa  
L'Hospitalet de Llobregat : Hispano Europea, cop. 2008

Forma part de la col•lecció Cocina & Salud, molt utilitzada a les biblioteques per que conté il•lustracions molt pràctiques de receptes. En aquesta ocasió recomanem el volum dedicat als diabètics, els afectats per la diabetis mellitus 2, on hi trobareu prop d'un centenar de receptes variades i consells pràctics per a combatre la hipoglucèmia.

 Reducir el colesterol
Reducir el colesterol
Arguiñano, Karlos , Foncillas Puzo, José , Fundación Grande Covián  
Bilbao : Bainet Media, 2006

Una de les malalties més esteses de la societat contemporània és el colesterol. Aquest títol proposa una millora en els nostres hàbits alimentaris per evitar un consum excessiu de greixos saturats, gràcies a una dieta més diversificada. Inclou un menú setmanal i totes les receptes ben descrites, a banda d'un detallat anàlisi nutricional de cadascuna. 

 Regular la hipertensión arterial
Regular la hipertensión arterial
Arguiñano, Karlos , Pérez Calvo, Juan , Fundación Grande Covián  
Bilbao : Bainet, 2007

Text elaborat des de la Fundación Grande Covián i amb una bona colla de col•laboradors especialistes en medicina interna, endocrinologia i nutrició. Hi trobarem consells per a regular la tensión arterial, com cuinar sense sal i menús setmanals. Conté a més receptes del mediàtic Karlos Arguiñano.

Torna a l'inici