Guies de lectura

Cuina i salut

Cuina i salut

Us presentem una Guia de Lectura per menjar bé i sa.

Trobareu documents sobre aliments saludables, cuina sana, dietes especials, al·lèrgies alimentàries, embaràs i infants, i cuina i emocions.

Data de creació: 20/08/2012

Última actualització: 22/01/2015

Cuina sana


 Aliments que fan bategar el cor
Aliments que fan bategar el cor
Senpau, Pilar  
Barcelona : Proa, 2007

La doctora Senpau, especialitzada en dietètica, fa un ampli recorregut per la gastronomia catalana, un viatge on cada plat, al costat dels nutrients que el conformen i els aspectes beneficiosos per a la salut, està acompanyat de les paraules entranyables d'aquesta autora.

 El Gust de la salut
El Gust de la salut
Santamaria, Santi  
Barcelona : Grup 62, 2006

Segons en Santi Santamaria no ens perjudica tan allò que mengem sinó com, quan i amb què ho fem. En aquest títol ofereix una sèrie de consells per eliminar els mals hàbits de la nostra dieta, perquè menjar sa vol dir menjar productes frescos, ben conservats i combinats de forma equilibrada.

 La Cuina de la salut :
La Cuina de la salut :
Adrià, Ferran , Fuster, Valentí , Corbella, Josep  
Barcelona : Planeta, cop. 2010

El que és considerat el millor cuiner del món, Ferran Adrià i un dels millors cardiòlegs del planeta, Valentí Fuster, juntament amb el periodista Josep Corbella han editat aquest llibre que ens ensenya com menjar bé i sa i al mateix temps, gaudir-ne. En aquesta obra s'inculquen hàbits nutricionals sans i atractius per prevenir el colesterol, la previsió arterial alta i l'obesitat alhora que posa èmfasi en la importància de l'activitat física i el pes.

 Menja bé, viu millor
Menja bé, viu millor
Marquès, Quim , Flores, Natàlia  
Barcelona : Columna, 2009

La relació entre ment i cos passa per un equilibri que hem de cuidar amb uns bons hàbits dietètics i nutricionals i exercici. De mans d'aquest dos grans professionals, que ens proposen aliments i receptes per cada estació de l'any, aprendrem a cuinar amb els aliments més adients per a cada època.

Torna a l'inici