Guies de lectura

Guia Maresme 2006: Indrets singulars del Maresme

Guia Maresme 2006: Indrets singulars del Maresme

Les Biblioteques Municipals del Maresme, amb aquesta guía d'Indrets singulars del Maresme, hem pensat en una quantitat de paisatges urbans i naturals inacabables, però finalment ens hem decidit pels que presentem per diversos motius, un d'ells és el que van fer les biblioteques de Pineda de Mar, que per tal d'escollir el lloc van organitzar un concurs per que fossin els mateixos pinedencs qui consideressin quin era el passatge més bonic de la seva població. En la campanya van col·laborar l'ajuntament, la ràdio i la premsa local per tal de recollir el desig popular.

Un altre motiu, i el més general, és que ens hem posat en contacte amb les regidories de cultura, coneixedores d'aquests indrets singulars i de la gent que solen tenir llargs coneixements, per poder fer la presentació d'aquests llocs. A ells i elles volem expressar el nostre agraïment i la seva desinteressada col·laboració.

Aquesta guia presenta una característica prou curiosa: és una guia que aspira a veure el nostre territori d'una manera singular i que té un gran ventall de possibilitats en documentació dels llocs presentats. Quan l'obriu, hi trobareu les fotos ordenades alfabèticament per pobles, amb l'adreça, els horaris de la biblioteca i l'indret que cada localitat vol exhibir en aquest treball. A continuació, les citacions bibliogràfiques del fons de col·lecció local de cada biblioteca i, a sota d'aquestes, la indicació d'on es pot localitzar el document.

Aquesta documentació la podreu trobar a la biblioteca del vostre municipi i, a través del servei de préstec interbibliotecari, podeu arribar al fons documental de les altres biblioteques municipals, que treballen en la xarxa de biblioteques de la Diputació de Barcelona.

Aquesta guia no està pensada per al conjunt de turistes ni per a grans exploradors, sols per a persones que volen conèixer una mica més l'esperit local del Maresme.

Esperem que aquesta guia tingui tanta acceptació com les anteriors. No sabem si ho hem aconseguit. Desitgem, que gaudiu de la selecció d'indrets i de la selecció documental que us presentem, per tal de conèixer una mica més de les nostres poblacions.

Biblioteques Municipals del Maresme, 2006
Biblioteca cap de zona

Podeu consultar la guia a Trencadís

Guia creada per:

Data de creació: 22/09/2015

Última actualització: 27/05/2022

Torna a l'inici