Guies de lectura

Guia Maresme 2008: Era un temps... (1930-1949 al Maresme)

Guia Maresme 2008: Era un temps... (1930-1949 al Maresme)

Com cada any, aquest és el cinquè, les Biblioteques Municipals del Maresme presentem una guia de recursos sobre un tema d'interès comú: Era un temps... 1930-1949 de les nostres localitats. Aquest és un treball de documentació bibliogràfica, on cada poble, amb biblioteca pública, presenta la informació que es pot trobar sobre el tema en qüestió. A més a més del recull d'ítems, porta un valor afegit de recuperació d'uns fets que van determinar la història del Maresme i que van transformar la vida del nostre país.

Aquesta petita obra que presentem, ens situa en plena contemporaneïtat, i en ple temps curt: 1930, 1940, qui de nosaltres ignora el significat d'aquestes dates? Entre elles, només 10 anys. Poc més de 70 anys ens separen d'aquesta dècada. Així doncs, moltes persones encara vives han viscut aquest tall d'història , i ens han pogut explicar més d'un record de la vida política, cultural i social de les nostres poblacions que és el que volem presentar en aquesta guia.

Aquest document no pretén analitzar la història de les nostres poblacions entre els anys 30 als 40, aquesta és una tasca reservada als historiadors. És tasca de la biblioteca pública difondre el fons documental existent sobre la col·lecció local de cada població. Com sempre aquesta documentació la podreu gaudir a la vostre biblioteca i a través del servei de préstec interbibliotecari, podreu arribar al fons documental de les altres biblioteques municipals, que treballen en la xarxa de biblioteques de la Diputació de Barcelona.

Biblioteques Municipals del Maresme, 2008
Biblioteca cap de zona

Podeu consultar la guia a Trencadís

Guia creada per:

Data de creació: 24/09/2015

Última actualització: 26/05/2022

Mitjana (0 Vots)