Guies de lectura

Guia Maresme 2011: Com ens diem al Maresme?

Guia Maresme 2011: Com ens diem al Maresme?

Les biblioteques municipals del Maresme ja fa temps que trobàvem a faltar als nostres fons locals algun document que parlés en conjunt de l'origen dels  malnoms de les poblacions de la nostra comarca, un tema molt popular, però amb una bibliografía escassa i molt dispersa. Enguany amb aquesta guia de recursos volem omplir aquest buit.

La nostra intenció era recollir en un sol document l'explicació sobre l'origen del malnom de cada una de les poblacions, però un cop posada en comú la informació vam veure que algunes poblacions no tenien malnom, o potser s'havia perdut o oblidat amb els anys. Llavors hem optat per posar l'origen del nom de la població.

 També trobareu a faltar l'explicació de malnoms tan coneguts com el d'Argentona (repica-truges) i Sant Pol (quina horaés?) i alguna població més. Això és perquè la guia és una iniciativa de la biblioteca pública de cada població i en aquestes concretament no n'hi ha.

Veureu també que la bibliografia recull els documents que parlen dels noms geogràfics o topònims de cada població.

Com sempre, podreu gaudir d'aquesta documentació a la vostra biblioteca i, a través del servei de préstec interbibliotecari, podreu arribar al fons documental de les altres biblioteques municipals que treballen a la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona.

Biblioteques Municipals del Maresme 
Biblioteca cap de zona

Podeu consultar la guia a Trencadís

Guia creada per:

Data de creació: 28/09/2015

Última actualització: 26/05/2022

Mitjana (0 Vots)