Guies de lectura

Guia Maresme 2012: El Maresme, gent de terra, gent de mar

Guia Maresme 2012: El Maresme, gent de terra, gent de mar

El Maresme: gent de terra, gent de mar és la guia de recursos que les Biblioteques Municipals del Maresme us presentem enguany. El Maresme, per les característiques que li són pròpies (geografia, clima, geologia), ha estat una comarca eminentment agrícola i marinera. Aquests dos aspectes són els que han condicionat el tarannà dels maresmencs al llarg de la història.

El sector primari cada cop té menys pes en l'economia del Maresme i ha enregistrat una reducció significativa en els darrers 15 anys. Tot i així, passejant per la nostra comarca encara podem veure el port pesquer d'Arenys de Mar, les dàrsenes pesqueres de Mataró i del Masnou, i el conreu de vinya, flors i verdures. Les explotacions ramaderes han estat un sector amb poc pes a la comarca i l'explotació dels boscos s'ha perdut definitivament.

A la guia, hi trobareu una selecció de llibres, articles de revista i algunes webs que parlen de pagesos, de conreus i eines del camp, de pesca i de pescadors... Tots els documents citats els podeu consultar a les Biblioteques Municipals del Maresme. Pregunteu-ho al personal de la vostra biblioteca.

Aquesta guia és fruit de la col·laboració de les Biblioteques Municipals del Maresme. Com cada any l'hem feta amb tota la il·lusió i amb ganes que sigui una eina útil per a totes aquelles persones interessades en aquest tema i també per al públic en general, per donar a conèixer la vida agrícola i pesquera de la comarca.

Biblioteques Municipals del Maresme 
Biblioteca cap de zona

Podeu consultar la guia a Trencadís

Guia creada per:

Data de creació: 30/09/2015

Última actualització: 26/05/2022

Mitjana (0 Vots)
Torna a l'inici