Guies de lectura

Eurocontes: viatge per la literatura europea

Eurocontes: viatge per la literatura europea

El 9 de maig de cada any se celebra el Dia d'Europa.

L'origen d'aquesta commemoració es troba en el moment en que es va fer la primera unió de països d'aquest continent amb objectius comercials.

Actualment la situació ha canviat molt i en una Europa pràcticament sense fronteres no podem oblidar la seva diversitat literària. Et proposem un recorregut per algunes de les nacions més conegudes on et destaquem autors  d'ara i abans llegits per moltísssims nens (i no tant nens).

 

Data de creació: 04/05/2015

Última actualització: 09/05/2023

Països Baixos


 Frederick
Frederick
Lionni, Leo  
Pontevedra : Kalandraka, cop. 2010

En Frederick és un ratolí, que juntament amb la seva família estan recollint provisions per quan arribi l'hivern… però sembla que no tothom treballa de la mateixa manera! Els seus germans no els agrada que en Frederick "no faci res"... però sort que en tenen d'ell quan l'hivern dura més que les seves provisions! Què haurien fet sense en Frederick?
Un cop més en Leo Lionni, ens permet mirar la vida amb uns ulls generosos, innocents i sobretot uns ulls de poeta!

Edat: 3-5 anys.

 Neda-que-neda
Neda-que-neda
Lionni, Leo  
Sevilla : Kalandraka, 2007

De vegades, una cosa que ens pot fer por i ens fa fugir ens pot ajudar a descobrir moltes coses! Això és el què li passa al nostres amic peixet, que fugint d'un peix més gros descobreix un món que no havia vist mai, ple d'anèmones, llagostes, meduses…

Lluny de voler fer judicis de valor, Leo Lionni aposta per provocar reflexions que permetin als nens pensar i prendre les seves pròpies lliçons de vida.

Edat: 3-5 anys

 La Habitación de arriba
La Habitación de arriba
Reiss, Johanna  
Madrid : Espasa, 2010

Relat autobiogràfic que narra les vivències de l'autora durant la Segona Guerra Mundial, quan vivia a Holanda amb la seva família i es van veure obligats a marxar, i ocultar-se dels soldats nazis. 

Una història de solidaritat i relacions humanes.

 Kina Taqueta
Kina Taqueta
Schmidt, Annie M. G. , Westendorp, Fiep  
[Madrid] : Lata de Sal, 2014

La Kina Taqueta i el seu gos Esquitx no poden estar més de 30 minuts sense embrutar-se i sense ficar-se en embolics. La Kina i el seu gos acaben sempre plens de pintura, de fang… de porqueria! Però que divertit és tacar-se. Sobretot si vius totes les aventures dels nostres protagonistes.

L'autora ha rebut el Premi Nobel de la literatura infantil: Premi Andersen.

 Cartes de l'esquirol, de la formiga, de l'elefant, de l'ós...
Cartes de l'esquirol, de la formiga, de l'elefant, de l'ós...
Tellegen, Toon  
Barcelona : Destino, 2001

Recull de cartes que s'escriuen els animals i que el vent reparteix. Un llibre original amb textos intel·ligents, poètics, divertits i a vegades un pèl surrealistes.

Entre 7 i 10 anys.

 Grisela
Grisela
Vries, Anke de , Min, Willemien  
Vigo : Faktoría de Libros, 2009

Imatges coloristes per aquesta senzilla faula que tracta sobre la importància de ésser un mateix. Perquè no importa com ens vegin els altres, sinó la nostra pròpia autoestima.

Edat de 0 a 6 anys.

Torna a l'inici