Guies de lectura

Eurocontes: viatge per la literatura europea

Eurocontes: viatge per la literatura europea

El 9 de maig de cada any se celebra el Dia d'Europa.

L'origen d'aquesta commemoració es troba en el moment en que es va fer la primera unió de països d'aquest continent amb objectius comercials.

Actualment la situació ha canviat molt i en una Europa pràcticament sense fronteres no podem oblidar la seva diversitat literària. Et proposem un recorregut per algunes de les nacions més conegudes on et destaquem autors  d'ara i abans llegits per moltísssims nens (i no tant nens).

 

Data de creació: 04/05/2015

Última actualització: 09/05/2023

Itàlia


 ¿Qué es un niño?
¿Qué es un niño?
Alemagna, Beatrice  
Boadilla del Monte : SM, cop. 2009

Un nen és una persona petita, però només durant un temps. Els nens són petits, tenen cossos petits, mans petites i caps petits, però tenen idees molt grans. Tan grans, que sovint els adults es queden bocabadats.

Un llibre que ens endinsa amb tendresa i humor en el món dels infants, la seva forma de ser i de veure la vida.

 La Veritable història del Capità Garfi
La Veritable història del Capità Garfi
Baccalario, Pierdomenico  
Barcelona : La Galera, 2012

El capità Garfi és un dels adversaris més emblemàtics de la literatura clàssica. Tothom el coneix per la seva condició d'enemic de Peter Pan, però, què sabem exactament d'aquest pirata presumit que tanta por té del pas del temps? Com va perdre realment la seva mà?

 Les Aventures d'en Pinotxo
Les Aventures d'en Pinotxo
Collodi, Carlo , Ghiuselev, Iassen  
Barcelona : Joventut, 2003

Pinotxo és un ninot de fusta que s'escapa de la casa del vellet que l'ha fabricat per anar a córrer món. Entremaliat i mentider però, alhora, ingenu com un nen, Pinotxo viurà tota mena d'aventures perilloses i compromeses, en què es posaran a prova els seus bons sentiments. 

 La Casa
La Casa
Innocenti, Roberto , Lewis, J. Patrick  
[Sant Cugat del Vallès] : Símbol, 2009

La història d'una casa de camp italiana, testimoni mut dels esdeveniments ocorreguts al llarg del segle XX.

A partir de 8 anys.

 El Petit globus vermell
El Petit globus vermell
Mari, Iela  
Pontevedra : Kalandraka, 2006

La transformació d'un globus en diferents elements, i és que no tot  és el que sembla. Un àlbum minimalista, sense paraules. Un clàssic que en el seu moment va suposar una autèntica revolució.

Per als més petits

 Contes per telèfon
Contes per telèfon
Rodari, Gianni , Saludes, Jordi  
Barcelona : Joventut, 2003

Hi havia una vegada... una nena, el pare de la qual era representant de comerç i estava de viatge sis dies a la setmana. Però aquella nena no podia adormir-se sense que li expliquessin un conte. I cada nit, el seu pare li trucava per telèfon i li explicava un conte curt. Aquest llibre recull aquests contes, que amb la seva originalitat, imaginació i comicitat, segueix seduint a petits i grans generació rere generació.

Torna a l'inici