Guies de lectura

Eurocontes: viatge per la literatura europea

Eurocontes: viatge per la literatura europea

El 9 de maig de cada any se celebra el Dia d'Europa.

L'origen d'aquesta commemoració es troba en el moment en que es va fer la primera unió de països d'aquest continent amb objectius comercials.

Actualment la situació ha canviat molt i en una Europa pràcticament sense fronteres no podem oblidar la seva diversitat literària. Et proposem un recorregut per algunes de les nacions més conegudes on et destaquem autors  d'ara i abans llegits per moltísssims nens (i no tant nens).

 

Data de creació: 04/05/2015

Última actualització: 09/05/2023

Suïssa


 L'Enemic
L'Enemic
Calì, Davide , Bloch, Serge  
Barcelona : Takatuka, 2008

Us presentem la història d'un soldat a qui han dit que ha de matar al seu enemic. El soldat a l'igual que l'enemic s'ha d'escalfar, ha de menjar, ha de disparar... finalment es decideix a sortir de la trinxera per matar l'enemic… però resulta que l'enemic també té família, té gana i té fred… voleu dir que la violència és la única arma per resoldre conflictes?

Aquest llibre ens permet fer una reflexió sobre la guerra, de perdre la por al desconegut i de parlar, parlar i parlar…

Edat: 7 a 10 anys.

 El Peix irisat
El Peix irisat
Pfister, Marcus  
Barcelona : Beascoa, 2005

El peix Irisat, té unes escates de mil colors, que el fan ser l'animal més bonic de l'oceà. Tot i això, es troba sol. Per què els altres peixos no volen jugar amb ell?

Pels més petits.

 Heidi
Heidi
Spyri, Johanna  
Barcelona : Juventud, 2001

Heidi és una nena òrfena que viu amb el seu avi en una cabana de llenya a les muntanyes. Viu feliç amb el seu avi i en Pere, un noi pastor amb qui puja a pasturar les cabres, però un dia  la seva tieta se l'emporta a la ciutat i Heidi haurà de viure allunyada dels seus éssers estimats. 

 SOS televisión
SOS televisión
Zullo, Germano , Albertine  
Barcelona, [etc.] : Ekaré, 2013

La família Domínguez es queda consternada quan la seva atracció principal, la televisió, es trenca.  Què podrien fer mentre arriba el tècnic de reparació? Aquest llibre desborda humor i intel·ligència.

Quan la televisió s'apaga, el cercle de la família s'encén.

Edat: de 0 a 6 anys.

Torna a l'inici