Guies de lectura

Lectures d'Estiu

Lectures d'Estiu

Una terrasseta, un refresc, la brisa que acarona el nostre cos, un paissatge que gaudir i una lectura per rematar aquesta sensació de gaudir de la pau i el temps lliure que les vacances i l'estiu, ens permeten fer.

Nosaltres posem els llibres, la resta és cosa teva.

Guia creada per:
  • Gavà. Biblioteca Josep Soler Vidal

Data de creació: 14/07/2022

Última actualització: 30/09/2023

Seccions de la guia

Lectures estiuenques

 Ahí fuera : guía para descubrir la Naturaleza
Ahí fuera : guía para descubrir la Naturaleza
Dias, Maria Ana Peixe , Teixeira do Rasario, Inés , Carvalho, Bernardo  
Barcelona : GeoPlaneta, 2016

Encara que visquem en una gran ciutat, sempre hi ha naturalesa allà fora: núvols, estrelles, arbres, flors, roques, platges, aus, rèptils o mamífers. Si estem atents, la natura pot estar molt a prop, preparada per sorprendre'ns amb la seva bellesa i totes les preguntes que fa que ens plantegem. 

 Amb calma : 50 històries naturals
Amb calma : 50 històries naturals
Williams, Rachel  
Barcelona : Flamboyant, setembre del 2020

Llegeix aquestes cinquanta històries naturals, que et descrivim prou a poc a poc perquè puguis veure com tenen lloc. Després, surt a l'aire lliure i fixat en tot el que pots arribar a descobrir si et prens les coses amb prou calma.

 Anem a l'oceà : submergeix-te i descobreix les profunditats matines!
Anem a l'oceà : submergeix-te i descobreix les profunditats matines!
Knapman, Timothy  
Barcelona : Estrella Polar, maig del 2019

Acompanya la Berta, en Bernat i el seu gos, el Pelut, en aquest viatge pel fons del mar. De la vora de la platja a la zona més fosca i profunda del mig de l’oceà, descobriràs un munt de criatures fascinants!

 Aquel verano
Aquel verano
Tamaki, Mariko , Tamaki, Jillian  
Barcelona : La Cúpula, cop. 2014

Rose i els seus pares han estiuejat a Awago Beach des que ella era una nena. La seva amiga Windy també hi és sempre, la germana petita que mai va tenir, completant la seva família d'estiu. Però aquest estiu és diferent. La mare de Rose i el seu pare no deixen de discutir, i Rose i Windy s'han vist embolicades en una tragèdia que plana sobre el petit poble costaner.

 Autocaravanas
Autocaravanas
Madrid : Ediciones Peldaño, 2016-

Prepara el teu vehicle per l'estiu; destins i propostes per a les vacances en caravana

 Burda Style
Burda Style
Barcelona : MC Ediciones, 2010-

Revista núm 220007 on apareixen idees per a vestir aquestes vacances.

 Crea tu viaje : diseña tu itinerario soñado con 300 ideas prácticas para viajar por Europa
Crea tu viaje : diseña tu itinerario soñado con 300 ideas prácticas para viajar por Europa
Barcelona : GeoPlaneta, noviembre del 2021

Aquest llibre presenta més de 100 propostes d'itineraris i 200 alternatives més per tots els racons del continent, dissenyats per redactors experts en viatges, els mateixos que han explorat i s'han informat exhaustivament per escriure les guies de viatge de Lonely Planet durant més de 40 anys.

 Creuer d'estiu
Creuer d'estiu
Capote, Truman,  
Barcelona : Empúries [etc.], 2006

Grady McNeil te disset anys, i ha convençut els seus pares que la deixin sola al seu àtic de Central Park mentre ells se’n van de creuer. Ningú s’explica per que la noia prefereix passar l’estiu a Nova York i no a Europa. Pero Grady te un secret: està enamorada.

 El Gran libro de los viajes : 131 historias inspiradoras
El Gran libro de los viajes : 131 historias inspiradoras
Marcotegui, Itziar , Strubell, Pablo  
Barcelona : GeoPlaneta, [2022]
 El Llibre de les receptes d'estiu
El Llibre de les receptes d'estiu
Murgadas, Francesc  
Valls : Cossetània, 2006

A la una... a les dues... a les tres. És el moment de fer el salt. De passar de cuiners a planificadors. Però no us espanteu. No us demanaré que feu cap màster en organització. Simplement us demano que sigueu capaços de fer el salt que suposa pensar per a un any.

 El Mundo de afuera
El Mundo de afuera
Franco Ramos, Jorge  
Madrid : Alfaguara, 2014

Isolda viu tancada en un castell estrany i fascinant alhora, tan aliè a la ciutat de Medellín on se situa com a singulars són els seus habitants i la vida que porten. L'atmosfera d'irrealitat que es respira és opressiva per a l'adolescent.  

 Els Colors de la natura
Els Colors de la natura
Konečná, Magdalena , Sedláčková, Jana , Sekaninová, Stepánka  
Valls : Cossetània Edicions, març del 2020

La natura abunden colors increïbles. Però t'has preguntat mai quin gust o olor podrien fer els colors verd, groc, rosa o blau? O com sonarien? O quin tacte tindrien si els toquessis? Els colors de la natura són tan meravellosos i diversos que inspiren la gent a l'hora de posar nom a tots els matisos mitjançant plantes, animals i minerals.

 Estiu
Estiu
Smith, Ali  
Barcelona : Raig Verd Editorial, agost 2021

Estiu tanca la sèrie de novel·les del quartet estacional recollint de nou la preocupació per l’emergència climàtica, els migrants, la divisió i la polarització. Als nombrosos premis guanyats per l’autora, amb Estiu hi suma l’Orwell Prize per Literatura Política.

 Excursión
Excursión
Frankel, Yael  
[Sevilla] : Tres Tigres Tristes, septiembre de 2019

Per gaudir plenament d'una excursió és molt important escoltar atentament la mare: ella fa les millors llistes per no oblidar res i, a més, dóna els millors consells. A través de la estètica personalíssima de la il·lustradora argentina Yael Franke.

 Farem castells de sorra
Farem castells de sorra
Soler, Blanca  
Barcelona : Columna Edicions, gener del 2020

Saga familiar i retrat costumista de quatre generacions d’una mateixa família. La Clara celebra el seu 60è aniversari amb l’Eduard, el seu home, i tota la família. El matrimoni, a punt de jubilar-se, s’assabentarà que la seva filla està embarassada i esperen el seu primer net.

 Gelats d'estiu, cremes d'hivern...
Gelats d'estiu, cremes d'hivern...
Jover, Lluïsa , Boada, Francesc  
Barcelona : Pirene [etc.], 1996

Les cremes i els gelats proposats per Lluïsa Jover i aplegats en aquest llibre, són bons per menjar tot l'any tant per als grans com per als petits i que en donem fer per l'experiència pròpia, i després d'haver portat a terme una enquesta d'opinió a 3.724 persones.

 Guía para viajar solo : consejos prácticos e inspiradores para viajeros
Guía para viajar solo : consejos prácticos e inspiradores para viajeros "singles"
Barcelona : GeoPlaneta, cop. 2018

Són molts els que estudien llançar-se sols a l'aventura de viatjar, però no s'atreveixen per por o per desconeixement. Aquest és el llibre que els ajudarà a trencar tabús, guanyar en seguretat, posar-se el món per montera i…tancar la maleta o la motxilla per començar a conèixer el món, encara que sigui amb un sol bitllet.

 Horitzó
Horitzó
Celas, Carolina  
Barcelona : La Topera Editorial, desembre 2020

L'horitzó ens envolta per tot arreu. Aquí. Allà. Més lluny. Visible o indetectable. De vegades, distant. D'altres, tan a prop. Discret. Silenciós. Infinit. Difícil d'entendre. Sempre sembla escapar de nosaltres i no obstant això ... 

 Jocs per a l'estiu
Jocs per a l'estiu
Allué, Josep M.  
Barcelona : Parramón, 1999

Aquest volum recull 400 jocs per fer durant tot l'any. Estan agrupats en quatre capítols, un per cada estació de l'any: Primavera, estiu, tardor i hivern. A cada capítol s'ofereixen 100 jocs en funció  de cada estació. 

 L'Estiu no s'acaba mai
L'Estiu no s'acaba mai
Dedeu, Alba  
Barcelona : Proa, 2012

L'estiu no s'acaba mai és una delícia per al lector. Després de Gats al parc (2011), que va rebre el premi Mercè Rodoreda i el Crítica Serra d'Or, Alba Dedeu fa un salt endavant en la seva capacitat d'atreure el lector i conduir-lo, amb elegància natural, fins al cor de l'ànima humana.

 L'Estiu que comença
L'Estiu que comença
Soler, Sílvia  
Barcelona : Planeta, cop. 2013

L´estiu que comença recull els cinquanta anys de vida de la Júlia Reig i l´Andreu Balart, vinculats abans de nèixer per l´amistat de les seves mares, que han imaginat amb il·lusió la possibilitat que heretin aquest lligam o fins i tot que puguin arribar a enamorar-se. Premi Ramon Llull.

 La Aventura de viajar : historias de viajes extraordinarias
La Aventura de viajar : historias de viajes extraordinarias
Reverte, Javier,  
Barcelona : Plaza & Janés, 2006

«Sempre vaig tenir el propòsit, fins on arriba la meva memòria, de ser escriptor. Però mai, fins fa molt pocs anys, se'm va acudir ser un narrador de viatges. El meu primer llibre viatger va sorgir de manera espontània i per casualitat. Quan vaig començar a treballar en el periodisme, vaig ser enviat a l'estranger en qualitat de corresponsal i aviat vaig començar a viatjar pel món com a informador.

 Nuestro último verano en Escocia
Nuestro último verano en Escocia
Hamilton, Andy , Jenkin, Guy , Pike, Rosamund , Tennant, David , Connolly, Billy  
Barcelona : A contracorriente, cop. 2015

Doug i Abi són dos pares normals que tenen tres fills encantadors encara que molt excèntrics. Quan l'estrès de ser pares posa en perill la seva estabilitat mental i el seu matrimoni, decideixen fer un viatge a Escòcia amb els seus fills. 

 Oceanàrium
Oceanàrium
Trinick, Loveday  
[Barcelona] : Símbol Editors, [2020]

Entreu-hi per explorar els oceans del nostre planeta. Aquest aquari està obert sempre. Conté una col·lecció sorprenent de més de 200 criatures, des del plàncton microscòpic fins a l'animal més gros que hagi existit mai. Com s'ho fan alguns dels animals que viuen a les aigües més profundes per fer llum? Quan es van formar els oceans i quins secrets amaguen?

 Patrones
Patrones
Barcelona : Hymsa, 1982-

En aquest número de la revista Patrones, podràs consultar els vestits més frescos per a aquest estiu.

 Road trips : Francia
Road trips : Francia
Gloaguen, Philippe  
Madrid : Grupo Anaya, 2021

Llibre íntegrament dedicat a les millors rutes per França amb ni més ni menys que una selecció de 35 itineraris per recórrer amb cotxe, amb autocaravana o amb moto: escollits pels editors de Le Routard, els itineraris travessen els paisatges més bells del país. 

 Road trips.
Road trips.
Josse, Pierre , Josse, Pierre  
Madrid : Grupo Anaya, S.A., [2019]

Un recorregut de més de 300 pàgines al llarg de carreteres que travessen els paisatges més extraordinaris del planeta, ofereixen panoràmiques excepcionals i deixen un record inesborrable al viatger.

 Rubia de verano
Rubia de verano
Tomine, Adrian  
Barcelona : La Cúpula, 2005

Rossa d'estiu reuneix quatre relats: Alter Ego, on un jove escriptor és incapaç d'oblidar la noia de qui es va enamorar; Rossa d'estiu, on un inadaptat espia una joveneta a qui ha idealitzat en la distància; Escapada a Hawaii, una teleoperadora a l'atur amb problemes per parlar en públic  i Amenaça de bomba, un xaval amb por al sexe i la noia “fàcil” de l'escola es fan amics.

 Salvaje
Salvaje
Hughes, Emily  
Barcelona [etc.] : Libros del Zorro Rojo, 2014

Salvatge és el brillant debut de l'autora hawaiana Emily Hughes. Amb frescor i desimboltura ens explica la història d'una nena que viu feliç a la natura, on els óssos li han ensenyat a menjar, els ocells a parlar i les guineus a jugar.

 Sempre ens quedarà l'estiu
Sempre ens quedarà l'estiu
Han, Jenny  
Barcelona : Fanbooks, maig del 2019

La Belly ha estimat dos nois al llarg de la seva vida. Després de sortir amb el Jeremiah, creu que ha arribat el moment de deixar-lo però, com es fa això?

 Temps d'estiu
Temps d'estiu
Coetzee, J. M.  
Barcelona : Edicions 62, 2010

Un jove biograf angles treballa en un llibre sobre el difunt escriptor John Coetzee. En concret, vol centrar-se en el període compres entre els anys 1972 i 1977, en que Coetzee, al voltant dels trenta anys d'edat, compartia amb el seu pare vidu una finca runosa als afores de Ciutat del Cap.

 Todo bajo el sol
Todo bajo el sol
Penyas, Ana  
Barcelona : Salamandra Graphic, febrero de 2021

Turisme de masses, especulació urbanística i drama humà. La nova proposta de l'autora d' Estamos todas bien , una de les novel·les gràfiques més impactants dels darrers anys.

 Turisme Catalunya
Turisme Catalunya
Lleida : MGZ, 2017-

Alt Camp; Roda de Berà, Baix Pallars, Arenys de Mar són alguns dels destins que et facilita aquest número de la revista Turisme a Catalunya

 Un Balcó al paradís
Un Balcó al paradís
Thomas, Shelley Moore  
Barcelona : Blume, gener de 2020

Tendre i reconfortant, aquest llibre celebra la saviesa de moltes de les coses grans i petites que conformen el nostre meravellós món: un delicat llibre amb un poderós missatge. Contemplatiu amb molt a oferir als lectors en solitari, en grup o per llegir abans d'anar a dormir.

 Un Bosc dins meu
Un Bosc dins meu
Underwood, Deborah , Derby, Cindy  
Barcelona : Libros del Zorro Rojo, setembre de 2021

"Temps ha tots formàvem part del bosc i el bosc formava part de nosaltres. No hi havia que ens separés". Una nena es passeja per un bosc. Observa els arbres. Un cop a casa, la llum de la posta del sol entra pels vidres. El bosc segueix allà, dins i fora, i vol jugar amb ella.

 Un Estiu al llac
Un Estiu al llac
Vigevani, Alberto  
Barcelona : Quaderns Crema, 2009

Narra «les últimes vacances de la infantesa» de Giacomo, fill petit d'una família de la gran burgesia milanesa de professionals liberals entre les dues guerres. És un noi fantàstic, mediocre a l'escola, amb tendència a la tristesa contemplativa, que reacciona als cops del món bé amb indolència, bé amb excitació. 

 Verano azul
Verano azul
Bernaola, Carmelo A.  
[Madrid?] : Rosetta Soundtrack, DL 2018

Música de la sèrie més emblemàtica de la dècada dels 80's.

 Verano azul (Sèrie televisiva)
Verano azul (Sèrie televisiva)
Mercero, Antonio, , Ferrandis, Antonio, , Garralón, María , Torres, Pilar  
Barcelona : SAV, [2005]

Bea, Desi, Javi, Quique, 'Piraña' i Tito són una colla que estiueja amb els seus pares a Nerja, un poble de la costa del Sol. Allà coneixen Pancho, un noi del poble, repartidor de llet, Julia, una pintora ia Chanquete, un vell pescador. Al primer capítol de la sèrie tots ells es coneixen en una situació difícil de la qual sorgirà una amistat que farà d'aquell estiu el més important de les seves vides.

 Viajar con hijos
Viajar con hijos
Málaga : CSR Junior, DL 2006-

En aquest número podràs saber com gaudir amb la família durant les vacances.

 Viajes inolvidables : más de 200 experiencias únicas para descubrir el mundo.
Viajes inolvidables : más de 200 experiencias únicas para descubrir el mundo.
London : DK Penguin Random House, 2021

Gaudeix d'un passeig amb bicicleta per l'antiga Ruta de la Seda , apunta't a un creuer per l' Antàrtida o descobreix Zàmbia amb tren. Aquest llibre està organitzat per tipus de transport. Ja siguis un apassionat senderista, un ciclista o conductor o un amant de les passejades amb vaixell o amb tren, en aquestes pàgines trobaràs el viatge dels teus somnis.

Torna a l'inici