Guies de lectura

La negra, collita de 2018

La negra, collita de 2018

Comença l’any i la novel·la negra torna a la primera pàgina. Els dies 18 i 19 de gener Tiana negra arribarà a la 7a edició, no us la perdeu. I passaran pocs dies i, del 24 de gener al 3 de febrer, estarem a BCN negra, la 14a edició.

Mes al prestatge de novel·la estem de retro i us presentem llibres d’aquest gènere que es van reeditar o editar l’any anterior. Bona anyada de negra el 2018.

Data de creació: 14/01/2019

Última actualització: 14/01/2020

Catalunya


 Caça major
Caça major
Alandes, Juli  
Barcelona : Alrevés, 2018

Al Parc Natural de Ports, a prop de Tortosa, els caçadors furtius disparen a tort i a dret. Les coses es compliquen quan apareix estimbat, en estranyes circumstàncies, el delegat d’agricultura.

 Ulls maragda
Ulls maragda
Alòs, Marta  
Lleida : Pagès, 2018

L’agent Roure, mosso d’esquadra, haurà d’investigar el cas d’un cadàver que apareix sense els ulls d’un verd intens. La trama es desenvolupa a la Lleida actual i al Barcelona de principis de segle.

 Un Cadàver inquiet
Un Cadàver inquiet
Casas, Salvador  
Barcelona : Alrevés, 2018

L’Àngel Alegre, de professió mediador, es veu embolicat en una història de cadàver quan intenta fer de mitjancer en la separació d’una amiga.

 L'Harem del Tibidabo
L'Harem del Tibidabo
Martín, Andreu  
Barcelona : Alrevés, 2018

A l’avinguda del Tibidabo es troba l’Harem, un prostíbul que ja existia en temps del Franquisme, amb tot de misteris amagats. La trama comença quan el propietari i hereu de la saga familiar rep la notícia de que la seva mare ha estat assassinada amb dos trets a la nuca.

 Caliu sota les cendres
Caliu sota les cendres
Muñoz, Dora  
[Barcelona] : Llibres del Delicte, 2018

La mort d’un empresari hoteler de Palma destapa una trista realitat. La investigació policial posarà al descobert una realitat desconeguda, d’un home afalagat en públic i odiat en privat.

 Algú que no hi havia de ser
Algú que no hi havia de ser
Pedrolo, Manuel de,  
Barcelona : Alrevés, 2018

L’Ernest i els seus còmplices decideixen fer un robatori en un petita sucursal bancària del barri de Sant Andreu, a Barcelona. La novel·la transcorre en els últims anys del franquisme i ens explica la història des del punt de vista del delinqüent protagonista. 

 La Pista d'una morta
La Pista d'una morta
Puigpelat, Francesc  
Maçanet de la Selva : Gregal, 2018

Una detectiva barcelonesa rep l’encàrrec d’investigar la mort d’una amiga seva, una científica destacada que estava investigant com es pot copiar el contingut d’un cervell en un altre. IV Premi Gregal de novel·la.

Torna a l'inici