Guies de lectura

La negra, collita de 2018

La negra, collita de 2018

Comença l’any i la novel·la negra torna a la primera pàgina. Els dies 18 i 19 de gener Tiana negra arribarà a la 7a edició, no us la perdeu. I passaran pocs dies i, del 24 de gener al 3 de febrer, estarem a BCN negra, la 14a edició.

Mes al prestatge de novel·la estem de retro i us presentem llibres d’aquest gènere que es van reeditar o editar l’any anterior. Bona anyada de negra el 2018.

Data de creació: 14/01/2019

Última actualització: 14/01/2020

Espanyols


 La Crueldad de abril
La Crueldad de abril
Ameixeiras, Diego  
Madrid : Akal, cop. 2018

La mort de dos indigents en un incendi aparentment accidental ens apropa a la realitat d’una ciutat on els interessos immobiliaris i la degradació urbana es relacionen perversament. Breu novel·la de crítica social ambientada a Galícia però que ens resultarà ben familiar.

 Cuando gritan los muertos
Cuando gritan los muertos
Gómez Escribano, Paco  
Barcelona : Alrevés, 2018

La història d’un atracament fallit que pesa com una llosa sobre els protagonistes, delinqüents comuns que amb el pas dels anys s’enfronten als seus dimonis particulars. Ambientat al barri madrileny de Canillejas, on la degradació persisteix malgrat el canvi generacional.

 Cenicienta en llamas
Cenicienta en llamas
Juan Martínez, Jordi  
Lleida : Milenio, 2018

En un plató de la televisió pública de València on es roda la telenovel·la estrella de la casa es destapa una trama de corrupció, abús i homicidi. Ambientada al voltant de la visita del Papa de Roma a la ciutat, ens apropa a la més diversa fauna que envolta el món dels diners, la fama i l’espectacle.

 La Noche sin memoria
La Noche sin memoria
Ledesma Álvarez, Jordi  
Barcelona : Alrevés, 2018

Després de vint anys, la desaparició de dues persones a la vila de Cambrils segueix sent un misteri que un escriptor en hores baixes pretén resoldre. En la seva investigació haurà d’endinsar-se en escenaris sòrdids, lluitar contra el poder dels clans locals i posar a prova la seva pròpia fortalesa envers les seves addiccions.

Torna a l'inici