Fons especials

Fons especial de jazz, blues i soul

Les músiques d'arrels populars com ara el jazz i el blues tenen diàriament un lloc important a la programació musical de la ciutat. L'escenari es completa amb un gran nombre d'escoles de música i músics dedicats a mantenir vius aquests sons que ja formen part de la música i la cultura universals.

La biblioteca disposa d'una col·lecció de CD, DVD i llibres especialitzats, i programa activitats que tenen com a objectiu la difusió de la música afroamericana.

Els discos del centre d'interès en jazz i blues es subdivideix segons els gèneres musicals: Jazz, Blues, Soul, Funk, Rhythm and Blues i Gospel. També hem creat altres subdivisions complementàries per a subgèneres  i gèneres relacionats: Jazz clàssic/swing, Jazz vocal, Jazz llatí, Jazz-rock/fusió, Òrbita blues, Desert blues, R&B/Pop soul, Zydeco i Cajun. Les bandes sonores, els DVD musicals, les pel·lícules i els llibres i còmics que tenen a veure amb el centre d'interès també s'agrupen dins la secció.

Playlists

La biblioteca està subscrita a Spotify, una aplicació que permet escoltar música via streaming des de l'ordinador o el dispositiu mòbil. Periòdicament elaborem i compartim seleccions musicals bussejant en el vast catàleg de la plataforma per facilitar-vos la tria del que podeu escoltar.

Consulteu les diferents llistes de reproducció (playlists), des del nostre perfil.

Butlletí Eh La Bas!

La biblioteca elabora un butlletí trimestral de jazz, blues i soul que recull les darreres novetats de discos i llibres d'artistes d'aquests gèneres musicals. També inclou llistes de reproducció a Spotify, articles monogràfics i recomanacions de cicles i festivals a Catalunya.

El podeu llegir al Bibarnabloc, el blog de Biblioteques de Barcelona.

Jazz i blues a Catalunya

La biblioteca posa al vostre abast a Google Maps una panoràmica dels festivals i cicles de jazz, blues i soul que se celebren anualment a Catalunya: 

Temes: Música
Etiquetes:
Mitjana (0 Vots)