Fons especials

Fons especial de jazz, blues i música d'arrels nord-americana - Barcelona - Gràcia. Biblioteca Vallcarca i els Penitents-M. Antonieta Cot
Fons especial de jazz, blues i música d'arrels nord-americana

Les músiques d'arrels populars com ara el jazz i el blues tenen diàriament un lloc important a la programació musical de la ciutat. L'escenari es completa amb un gran nombre d'escoles de música i músics dedicats a mantenir vius aquests sons que ja formen part de la música i la cultura universals.

La biblioteca disposa d'una col·lecció de CD, DVD i llibres especialitzats, i programa activitats que tenen com a objectiu la difusió de la música afroamericana.

Els CD's del centre d'interès en jazz i blues es subdivideix segons els gèneres musicals:

Jazz, Blues, Blues-Rock, Soul, Funk, Gospel. També hem creat altres subdivisions complementàries per a gèneres relacionats amb la música afroamericana: Rock and roll, Country . Les bandes sonores, els DVD musicals, les pel·lícules i els llibres que tenen a veure amb el centre d'interès també s'agrupen dins la secció.

Consulta la classificació dels enregistraments sonors de música. 

Playlists

La biblioteca està subscrita a Spotify, una aplicació que permet escoltar música via streaming des de l'ordinador o el dispositiu mòbil. Periòdicament elaborem i compartim seleccions musicals bussejant en el vast catàleg de la plataforma per facilitar-vos la tria del que podeu escoltar.

Consulteu les diferents llistes de reproducció (playlists), des del nostre perfil.

Jazz i blues a Barcelona

Barcelona té ànima negra i prova d'això és que les músiques d'arrels populars com el jazz i el blues tenen diàriament un lloc important a la programació musical de la ciutat. Barcelona té, a més, dos prestigiosos festivals dedicats a la difusió d'aquests gèneres musicals, com són el Festival Internacional de Jazz de Barcelona i el Festival de Blues de Barcelona.

La biblioteca realitza activitats per a la difusió d'aquestes músiques, que podeu consultar a la nostra pàgina web.

La biblioteca posa al vostre abast a Google Maps diferents recursos que ofereixen una panoràmica del jazz i del blues a la ciutat, com són locals de música en viu, botigues de discos, escoles de música, escoles de ball swing, associacions i biblioteques especialitzades:

Temes: Música
Etiquetes:
Mitjana (0 Vots)