Fons especials

Fons especial de jazz, blues i soul

Les músiques d'arrels populars com ara el jazz i el blues tenen diàriament un lloc important a la programació musical de la ciutat. L'escenari es completa amb un gran nombre d'escoles de música i músics dedicats a mantenir vius aquests sons que ja formen part de la música i la cultura universals.

La biblioteca disposa d'una col·lecció de CD, DVD i llibres especialitzats, i programa activitats que tenen com a objectiu la difusió de la música afroamericana.

Els discos del centre d'interès en jazz i blues es subdivideix segons els gèneres musicals: Jazz, Blues, Soul, Funk, Rhythm and Blues i Gospel. També hem creat altres subdivisions complementàries per a subgèneres  i gèneres relacionats: Jazz clàssic/swing, Jazz vocal, Jazz llatí, Jazz-rock/fusió, Òrbita blues, Desert blues, R&B/Pop soul, Zydeco i Cajun. Les bandes sonores, els DVD musicals, les pel·lícules i els llibres i còmics que tenen a veure amb el centre d'interès també s'agrupen dins la secció.

Playlists

La biblioteca està subscrita a Spotify, una aplicació que permet escoltar música via streaming des de l'ordinador o el dispositiu mòbil. Periòdicament elaborem i compartim seleccions musicals bussejant en el vast catàleg de la plataforma per facilitar-vos la tria del que podeu escoltar.

Consulteu les diferents llistes de reproducció (playlists), des del nostre perfil.

Butlletí Eh La Bas!

La biblioteca elabora una guia de jazz, blues i soul que recull les darreres novetats de discos i llibres d'artistes d'aquests gèneres musicals. També inclou llistes de reproducció a Spotify, articles monogràfics i recomanacions de cicles i festivals a Catalunya.

La podeu llegir al Bibarnabloc, l'aparador cultural de Biblioteques de Barcelona.

Jazz i blues a Catalunya

La biblioteca posa al vostre abast a Google Maps una panoràmica dels festivals i cicles de jazz, blues i soul que se celebren anualment a Catalunya: 

Temes: Música
Etiquetes: