Fons especials

Fons LGTBI+ a la biblioteca Central de Terrassa - Terrassa. Biblioteca Central
Fons LGTBI+ a la biblioteca Central de Terrassa

La creació i desenvolupament del Fons LGTBI+ es remunta a una col·lecció de temàtica homosexual i al suport atorgat per la Regidoria de Ciutadania i Drets Civils de l'Ajuntament de Terrassa, l'any 2005. 

En l'àmbit de la diversitat afectiva, les sigles LGTBI+ responen al desenvolupament dels termes relacionats amb el gènere, la identitat sexual i les afectivitats, posant en primer ordre el gènere femení com a signe de la invisibilitat que també i en altres àmbits, el caracteritzen.
 
Actualment, més de vuit-cents documents en diferents suports i formats, des de la novel·la fins al cinema, refereixen pel que fa la temàtica del fons en els àmbits de la cultura i el lleure.
 
 L'objectiu general està regit també per una voluntat informativa, inclusiva i no discriminatòria, que va dirigida a totes les persones interessades en aquesta col·lecció. 
 
Tots els documents estan identificats físicament amb un reglera de llibres amb l'arc de Sant Martí com a rerafons, i duen una etiqueta descriptiva que els localitza al catàleg.
 

Politica de la col·lecció :

La política de la col·lecció del fons especial LGTB (novembre 2015). Inclosa dins la Política de desenvolupament de la col·lecció de la bct xarxa. Es detalla en el següent document.

 
 
Novetats:

Lectura amb orgull!

Amb motiu de la celebració del Dia per l'Alliberament LGTBI+, us oferim el recull de les novetats incorporades al Fons Especial LGTBI+ de la Biblioteca Central de Terrassa (bct) de juny 2021 a juny 2023.

En aquest recull bibliogràfic trobareu obres que conviden al coneixement, a la reflexió al voltant del respecte i obres que conviden a la celebració, a la festa, a l’orgull de les diferents maneres d’estimar, ser i sentir. Obres de divulgació dirigides a infants, joves i adults. Però també novel·la, narrativa, poesia, teatre, cinema...

I recordeu aquests llibres són novetats a la biblioteca perquè són de recent incorporació, però hi ha tota una col·lecció més enllà de les noves incorporacions. Tota lectura que descobrim serà una novetat per a nosaltres. Veniu i remeneu entre prestatges. Moltes més “novetats” esperen els seus lectors!

Descarrega el fitxer en pdf

 

Informació complementària:

 

Temes: Moviments socials drets humans feminisme ecologisme gais-lesbianes...
Etiquetes: gltb, literatura gai i lèsbica