Fons especials

Fons especial Pilarin Bayés

La biblioteca de Santa Coloma de Cervelló es va inaugurar el 14 de desembre de 2002 amb el nom de la il·lustradora Pilarin Bayés, nom que va ser triat per votació popular dels veïns de i veïnes de Sta Coloma de Cervelló.

La Pilarin Bayés és una reconeguda il•lustradora catalana amb una gran producció, especialment dirigida a públic infantil i juvenil. Ha il•lustrat més de 800 llibres i si remeneu per casa entre els llibres de l'escola o entre els contes segur que trobeu algun dibuix fet per ella. Els seus dibuixos de traç personal i característic, han captivat nens i nenes de diverses generacions i l'han convertit en una il•lustradora molt estimada. 
 
Dibuixa des de que va tenir la capacitat d'esgrimir un llapis i treballa a un ritme de 15 hores diàries, amb l'energia i la vitalitat del que comença l'ofici, i manté un nivell de productivitat envejable. 
 
Es mostra encantada amb el seu ofici, que li ha reportat, entre altres, guardons com el Serra d'Or o la Creu de Sant Jordi, però assevera que el premi més important és poder seguir treballant del que més li agrada. A la biblioteca ens ha visitat en nombroses ocasions i ens ha deixat mostra del seu caràcter proper, alegre i entusiasta. No deixa de sorprendre'ns la seva capacitat de creació, fent un dibuix tot explicant una anècdota. 
 
D'ençà que es va inaugurar la biblioteca Pilarin Bayés hem anat augmentat el fons de llibres il•lustrats per la Pilarin. Actualment, disposem d'uns 200 exemplars entre contes per a primers lectors, en lletra lligada o de pal, col•leccions com la de les Petites Històries, la d'En Pau i la Laia, L'illa del far entre altres. 
 
Informació complementària:

Guia de lectura Pilarin Bayés

http://bibliotecavirtual.diba.cat/detall-guia/-/detall/7D2o/GUIA_LECTURA/10934/1892812

Temes:
Etiquetes: pilarin bayés, santa coloma de cervelló