No contaminis les teves vacances

Cada vegada hi ha més gent conscienciada a reduir els plàstics a casa. A poc a poc ens anem acostumant a les bosses de tela per anar a comprar i a les canyetes ecològiques, però... què passa quan sortim a la natura?

Tant si vas a la platja com a la muntanya cal que siguis respectuós amb l’entorn. Per això és essencial que facis una bona planificació abans de marxar.

Si estàs pensant a fer algun àpat a l’aire lliure o si marxes de vacances el primer que has de fer és planificar els aliments que t'enduràs per evitar el malbaratament i haver de fer servir envasos de plàstic d’un sol ús, paper film o d’alumini que són molt contaminants. 

Pel que fa al menú pots fer alguna recepta lleugera, fàcil de menjar i fer servir carmanyoles resistents i hermètiques per transportar-lo. Per a servir-lo pots fer servir plats, gots i coberts reutilitzables o, en cas que no sigui possible, de materials compostables, com ara plàstic biològic per al compostatge (PLA), un material que, tot i el seu nom, no conté plàstic.

Si no tens més opció que passar pel supermercat cal evitar els aliments envasats i les bosses de plàstic que pots substituir per bosses de tela, de paper, carmanyoles, pots de vidre...

Per a les begudes pots utilitzar termos o ampolles reutilitzables i per als tovallons fer-los servir de roba o bé de biodegradables.

Quan acabis, és important que ho deixis tot net i recollit, que no es noti el teu rastre. Amb petits gestos com aquests i amb una actitud de respecte pots continuar protegint i gaudint de la natura.

  A les biblioteques trobaràs:

Plàstic : passat, present i futur / text d'Eunju Kim ; il·lustracions de Jiwon Lee
Aturem la invasió : no ens deixem dominar pel plàstic / Raül Hurtado i Jose Ibáñez ; il·lustracions de Claudia Mosquera
Superherois contra el plàstic / Martin Dorey ; il·lustracions de Tim Wesson
Contaminación por plástico / texto de Andrée Poulin ; ilustraciones de Jean Morin
Un Mar de plàstics / Kirsti Blom i Geir Wing Gabrielsen
Plasticus maritimus, una espècie invasora / Ana Pêgo amb Isabel Minhós Martins i Bernardo P. Carvalho
La Tortugueta i el mar / Becky Davies, Jennie Poh
A casa / Victoria Furze
Tresors naturals / Ana Alonso

  Vés al prestatge:

Data de creació 12-07-2023 Última actualització 24-07-2023