Com pots estalviar energia elèctrica a la teva llar?

Tot i que a les llars es consumeixin diferents tipus d’energia (gas, gasoil, geotèrmia...etc.) actualment hi ha un increment considerable a unificar la factura mensual en una de sola: l’energia elèctrica. Les llars estan equipades amb electrodomèstics, calefacció, vitroceràmica per cuinar i altres aparells elèctrics que fan incrementar considerablement el consum i en conseqüència, la despesa.  Si vols evitar això, et recomanem consultar webs d’ institucions especialitzades en el tema o deixar-te aconsellar per experts que ens recomanin i obtindrem una bona eficiència energètica.  

  • Guia per millorar l'eficiència i la gestió energètica a la llar: Aquesta guia vol donar-te consells per estalviar energia a casa, explicar-te quins aparells consumeixen més i com pots reduir l'import de les factures d'aigua, llum i gas.  
  • Bo social per a l'electricitat: tarifa amb descompte que pretén protegir els consumidors en situació de vulnerabilitat (només s'hi poden acollir famílies amb tots els membres a l'atur, majors de 60 anys amb pensions mínimes, famílies amb carnet de família nombrosa i habitatges amb menys de 3 kw de potència contractada).
  • Discriminació horària d'electricitat: és una modalitat del contracte que es caracteritza per facturar l'electricitat a dos preus diferents en funció de l'hora del dia. L'avantatge és que l'energia a certes hores pot arribar a ser un 50% més barata.
  • Controlar la despesa mensual facilitant la lectura real a l'empresa subministradora.
  • Comparar tarifes entre les diferents empreses comercialitzadores, informant-te dels diferents tipus de contrate.
  • Ajustar la potència contractada.

 

  A les biblioteques trobaràs:

Infantils:

Llibres electrònics. eBiblio:

  Més cerques al catàleg Aladí:

  Selecció de webs:

  Vés al prestatge:

Data de creació 17-07-2018 Última actualització 12-07-2022