Clubs de lectura

Llegim en família: laboratoris de lectura - Sant Cugat del Vallès. Biblioteca Mira-sol Marta Pessarrodona
Llegim en família: laboratoris de lectura

Llegim en família és la programació de laboratoris de lectura que es realitza mensualment a la Biblioteca de Mira-sol, des del 2020. Es tracta de sessions de lectura compartida, on els llibres són l’origen, el centre i el final de cada proposta.


El Llegim en família pretén donar eines als infants, i a les famílies, per llegir i interpretar; són generadors d’una experiència que pot concretar-se en multitud de formes, però sempre des de la sorpresa, l’exploració, el joc i la creació.
A partir de propostes lúdiques es desconstrueixen i es reconstrueixen els llibres, i es descobreix l’univers que contenen les seves pàgines. A vegades es posa el focus en algun element literari, d’altres s’amplien els referents o es donen a conèixer autors/res o il·lustradors/res destacats.
La implicació de la família és molt important, i els infants tenen un paper protagonista al llarg de la sessió. L’experiència emocional que es viu durant el laboratori fa que els infants creïn vincles amb els altres companys, amb les bibliotecàries i amb la resta de famílies.
El resultat tangible d’alguns dels laboratoris de Llegim en família son llibres col·lectius escrits i il·lustrats pels participants; llibres d’autor que formaran part del fons de la biblioteca i es podran consultar a la sala infantil.