Stranger Things: Homenatges cinèfils i musicals

Les referències de la tercera temporada (Atenció Espòilers!)

El fenomen Stranger Things segueix revolucionant el panorama audiovisual. La tercera temporada de la sèrie estrella de Netflix ha captivat tant el públic jove com el nostàlgic dels vuitanta i noranta.  Al llarg dels capítols els referents audiovisuals dels germans Duffer es desboquen i flueixen per pantalla de manera més o menys evident. 

Els Prestatges de Cinema i Música han rebuscat els referents cinematogràfics i musicals de la darrera temporada, els han localitzat al catàleg Aladí i te'ls ofereixen gratis a la Xarxa de Biblioteques Municipals.

Si t'has quedat amb ganes de més capítols, aquesta és la teva tria. Ja no hi ha marxa enrere...Benvingut a l'UPSIDE  DOWN dels anys 80's.

P.D: Si trobes referents que no hem localitzat, avisa'ns !

 
La Invasión de los ultracuerpos Philip Kaufman

Per sobre de la trama d'Stranger Things sobrevola la pel·lícula de Kauffman on els habitants de San Francisco comencen a comportar-se de manera estranya coincidint amb l'arribada alienígena. L'homenatge és constant durant tota la temporada, ja que s'organitza un exèrcit de zombies per satisfer els desitjos de l' "azotamentes".

 

 

 

Terminator James Cameron

L'agent rus que persegueix a Hooper clava les maneres i l'expressivitat de l'estimat Arnold.  Val a dir que el paper li va anar com anell al dit, sol havia de fer una cara i no expressar cap emoció. 

 

 

 

Amanecer rojo John Milius

Referència directa d'en Dustin quan s'adona que els soviètics estan ocupant Hawkins. La pel·lícula de John Milius narra la invasió de l'exèrcit roig a una petita localitat d'EEUU defensada per un grup de joves, un film peculiar en mans d'un director amant de les armes.

 

 

Alien   Ridley Scott

Nancy atrapada per un dels alienígenes que li acosta la boca amb la mandíbula bavejant. Nancy no és la Sigourney però calca una de les escenes més impactants d'Alien.
 

 

 

 

El Día de los muertosGeorge A. Romero

La tropa d'amics es cola a una sala de cinema del centre comercial per veure el clàssic zombie de George A. Romero.

 

 

Magnum P.I.  Primera temporada

El Hooper més desbocat i trapella de les tres temporades, s'acosta al perfil de Tom Selleck, sobretot per la tria del vestuari...Hawkins no està tan lluny de Hawai

 

 

 

Re-animatorStuart Gordon

El líquid verd de les instal·lacions soviètiques no et recorden al que feia servir el professor West per reviure els morts?

 

 

 

Regreso al futuroRobert Zemeckis

La citen, la veuen al cinema, reflexionen sobre el sentit de la pel·lícula (Steve i Robin drogats parlant sobre que significa el viatge al futur/passat), la referencien amb objectes i escenes molt semblants (Johnatan posant-se els pantalons precipitadament i caient). En fi, tots volem ser Marty McFly per un dia.

 

 

 

El Terror no tiene forma  Chuck Russell

La part orgànica del monstre, les vísceres, la manera de consumir els vius, tot té aroma a la bèstia informe del film de Chuck Russell. 

 

 

 

Rambo : acorraladoGeorge A. Romero

El científic rus anomena a Hooper com el "Fat Rambo", si és que fins i tot els russos el tenen com a Stallone com a referent. 

 

 

La Cosa  John Carpenter

A la pel·lícula de Carpenter el monstre sobreviu en atmosferes carregades de fred i gel.  A la sèrie en Billy descansa en banyeres plenes de gel i rebutja la calor, "La cosa" ja no estarà mai més sola.

 

 

 

Juegos de guerraJohn Badham

La instal·lació russa i la manera d'accedir et transporta a la mítica pel·lícula on un jove (no ha deixat mai de ser-ho) Matthew Broderick tracta d'evitar la Tercera Guerra Mundial amb un pc de l'any 1983. 

 

 

 

Aquel excitante cursoAmy Heckerling

Homenatge al centre comercial com a nexe d'unió d'una societat marcada per l'hiperconsumisme. Starcourt és una rèplica igual al centre comercial de la irreverent pel·lícula d'Amy Heckerling. 

 

 

 

La Historia interminableWolfgang Petersen

Possiblement l'escena que més ha emocionat de totes les temporades i una història d'amor tan maca com sorprenent. Més informació a la pestanya de música.

 

 

Jungla de cristal John McTiernan

Hooper "respecta" la llei i els seus procediments de la mateixa manera que ho fa John McLane a la Jungla de cristal. 

 

 

 

  Selecció de webs:

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

Dustin i Suzie protagonitzen el moment més romàntic i còmic de la tercera temporada de "Stranger Things". Canten "Never Ending Story" a través de la ràdio mentre la resta de personatges els escolten,  l'escena és tant graciosa com tendra, i és que no hi ha res més pur que el primer amor...

Els fans de "Stranger Things" no han deixat d'escoltar l'enganxós tema interpretat originalment per l'artista britànic Limahl. Des del Prestatge de música et recomanem una tria dels principals temes vintage de la tercera temporada. 

 

Banda sonora

 

  A les biblioteques trobaràs:

Synchronicity / The Police
Who's next / The Who
 
Scratch my back / Peter Gabriel
 
 
 
 
 
 
 
 
 
She's so unusual / Cyndi Lauper
Toto IV / Toto
 
 
 
 

  Selecció de webs:

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

Data de creació 02-08-2019 Última actualització 02-08-2019