Guies de lectura

Esports i aventura

Esports i aventura

T'agrada estar a l'aire lliure? I si li posem una mica de risc? Et proposem una sèrie de lectures i recursos per conèixer els esports d'aventura i esports extrems que et faran gaudir i que també et pujaran l'adrenalina.

Per terra, mar i aire però sempre en les condicions més extremes. Si t'agrada el risc, aquesta és la teva guia de lectura!!

Data de creació: 08/05/2015

Última actualització: 27/05/2019

Seccions de la guia

A les altures

 Pura vida
Pura vida
Iraburu, Pablo , Molina, Migueltxo  
Barcelona : Cameo, cop. 2013

Pura vida és una vivència angoixant i, alhora, reflex de la solidaritat entre els que coneixen, respecten, viuen i estimen les muntanyes. Un lligam inevitable entre la vida i la mort.

 K2 : massa alt per als nostres somnis
K2 : massa alt per als nostres somnis
Arbonès, Toni  
Barcelona : Cossetània, 2013

Aquest llibre narra les vivències de l'expedició catalana al K2 que intentà coronar aquest cim considerat el més difícil del món. 

 Gestión del riesgo en montaña y en actividades al aire libre
Gestión del riesgo en montaña y en actividades al aire libre
Ayora, Alberto  
Madrid : Desnivel, 2011

Alberto Ayora, expert militar en alta muntanya i col·laborador d'associacions de discapacitats, a les que ha facilitat la possibilitat de conquista de grans cims, motiva aquest manual que tracta de la seguretat i el risc en la muntanya, des de la seva prevenció. 

 Mi vida en caída libre
Mi vida en caída libre
Baumgartner, Felix  
Barelona : Planeta, 2014

El 14 d'octubre de 2012 Felix Baumgartner va fer una gesta que va captivar tot el món i que es va poder veure per televisió i per internet en directe: saltar des de l'estratosfera a 39.068 metres d'alçada.

El llibre explica la història de la seva vida en primera persona fins que es va convertir en un esportista de llegenda al realitzar aquesta proesa després d'estar una segons inconscient

 A tota cresta
A tota cresta
Borrell, Manel , Faura, Enric  
Valls : Cossetània, 2002

Un dels plaers més gratificants de l'alpinisme és recórrer les crestes dels diferents cims, notar la sensació de llibertat que provoca contemplar dues vessants alhora juntament amb la satisfacció d'assolir el repte de superar-les.

 Si puges al Sagarmatha quan fumeja neu i vent
Si puges al Sagarmatha quan fumeja neu i vent
Delgado, Josep Francesc  
La Garriga : Edicions del roure de Can Roca, 2007

L'esport d'aventura i la muntanya són els  protagonistes d'aquesta novel·la de Joan Francesc Delgado. Els esports d'aventura tenen el seu màxim exponent en la muntanya i en tot el que suposa: emocions, campaments base, xerpes, piulets, cordades de rescat i sentiments oposats: la por i la necessitat de seguir endavant.

 Bajo los cielos de Asia
Bajo los cielos de Asia
Ochoa de Olza, Iñaki  
[Barcelona] : Saga, 2010

Aquest llibre és de caire autobiogràfic, i el seu autor hi descriu el fascinant repte que suposa l'alta muntanya. Bajo los cielos de Ásia explica en primera persona les aventures a la muntanya d'Iñaki Ochoa.

 El Camí dels estels
El Camí dels estels
Sallent, Eduard  
Madrid : Desnivel, 2012

Aquesta novel·la, escrita pel també alpinista Edu Sallent, és un recorregut per la trajectòria plena d'experiències vitals i esportives del protagonista, Òscar Cadiach, que va formar part de la primera expedició catalana que va pujar amb èxit a l'Everest.

 Ni tan alt ni tan difícil
Ni tan alt ni tan difícil
Segarra, Araceli  
Barcelona : La Galera, 2013

Araceli Segarra, nascuda a Lleida, és diplomada en fisioteràpia, alpinista, il·lustradora de contes infantils, conferenciant i model ocasional.

Per primer cop, Araceli descriu l'episodi de rescat a la muntanya més alta del món, després del tràgic i controvertit accident del 1996.
 

 Tocando el vacío
Tocando el vacío
Simpson, Joe  
Madrid : Desnivel, 2005

Aquest relat explica l'heroïcitat de l'alpinista Joe Simpson en el descens del Siula Grande, un cim de 6344 metres situat als Andes peruans. 

Torna a l'inici