Guies de lectura

Tom Wolfe

Tom Wolfe

Tom Wolfe (1931 – 2018) sempre ha estat envoltat d’un halo místic. Habitualment el vèiem passejar per l’Upper East Side de Nova York amb vestit blanc fet a mida i un barret, lent, però orgullós i dret. En els últims anys s'havia retirat cada vegada més de la vida pública, encara que de tant en tant seguia tornant tan polèmic com sempre.

Nascut a Richmond, estat de Virgínia, en el si d'una família rica de professors i propietaris de plantacions, la seva mare el va iniciar en les arts, apuntant-lo a classes de ballet i claqué, i dibuixant i llegint molt amb ell. De ben petit va començar a escriure i posteriorment es doctorà el 1957 per la Universitat de Yale.

Considerat el pare del "Nou Periodisme", des que va començar a treballar a “The New York Herald Tribune” l'any 1962, va escriure innombrables articles i assaigs per a les revistes com “New York”, “Esquire” i “Harper 's” en els quals va brillar per la seva creativitat amb el llenguatge i el seu ull per descriure la cultura pop i el narcisisme de la societat estatunidenca.

Després d'altres treballs periodístics Wolfe va aterrar finalment a Nova York i es va dedicar a la literatura d'entreteniment i divulgativa treballant les tècniques experimentals d'escriptura com cap altre autor.

Destaquem les quatre novel·les que va escriure l'actor al llarg de la seva carrera.

Més informació:

Data de creació: 16/05/2018

Última actualització: 16/05/2018

Seccions de la guia

Novel·les

 Bloody Miami
Bloody Miami
Wolfe, Tom  
Barcelona : Columna, 2013
 La Foguera de les vanitats
La Foguera de les vanitats
Wolfe, Tom  
Barcelona : Columna, 1996
 Sóc la Charlotte Simmons
Sóc la Charlotte Simmons
Wolfe, Tom  
Barcelona : Columna, 2005
 Tot un home
Tot un home
Wolfe, Tom  
Barcelona : Columna, 1999
Torna a l'inici