Fons especials

Espai Criança

Espai criança és una secció de la Biblioteca de Navarcles, ubicada a la Sala Infantil. Aquest espai vol substituir l'antic Racó de Pares, al caliu de l'impuls del Projecte Espai Criança.

A nivell de fons, ha significat, per una banda: la selecció, revisió, tractament i reordenació de tots aquells documents susceptibles de formar part d'aquesta col·lecció. Per l'altra, la inclusió en el sistema de desenvolupament de la col·lecció de l a biblioteca, una prioritat referida a aquest àmbit a tenir present a l'hora d'adquirir nous documents. 

Per tant, el fons de l'Espai Criança és un fons viu, obert i en creixement, sensible a les necessitats dels usuaris d'aquest tipus de documents. 

En què consisteix el fons especial de l'Espai Criança?

- Tot aquell document de ficció de lectura compartida familiar (reculls de contes). 

- Fons de no ficció de temes tan diversos com: la relació entre lectura i educació, psicologia, educació i criança, creació d'hàbits i salut, maternitat/paternitat, embaràs, part i post-part, alimentació i nutrició infantil, activitats en família, etc. 

- Contes infantils categoritzats amb: Germans, Fora pipa i Fora bolquers. 

- Revistes especialitzades en criança i literatura infantil i juvenil

- CD musicals i  "àudio-contes"

- Jocs familiars per a petits lectors. 

Per tant, tot aquest fons agrupa recursos bibliogràfics sobre infància i adolescència. Tot plegat adreçat a famílies, però també a educadors, personal sanitari especialitzat en infància, psicòlegs, etc., és a dir, tot aquell interessat en el món de l'educació i criança.  

 

En relació a l'Espai Criança hi ha el treball en xarxa entre el Centre d’Atenció Primària (CAP) i la Biblioteca. Aquest ha propiciat el poder elaborar projectes que tenen un impacte en la salut des de una perspectiva preventiva i comunitària a la ciutadania del municipi.

   El treball en xarxa entre la biblioteca i el CAP pretén ser un agent transformador que               contribueixi a la salut emocional, la dinamització lectora i el suport a les famílies a través de     l’espai criança i el projecte lletra petita.

  Els objectius de Biblio-CAP i Lletra Petita són receptar cultura als pacients en general per   millorar el benestar emocional i promoure l’accés a la informació, la cultura i el lleure de forma     gratuïta i personalitzada.

Temes: Recursos didàctics, Oci i temps lliure, Jocs, Salut, Medicina, Nutrició, Psicologia, Acolliment i adopció
Etiquetes: