Postdata Lab

Biblioteques participants: 

  • Biblioteca Roca Umbert (Granollers)
  • Biblioteca Marc de Vilalba (Cardedeu)

Col·laboració: 

Data d'inici: 

octubre 2020

Estat del projecte: 

tancat

Documentació:

Altres projectes relacionats: 

Descripció: 

Postdata Lab són dos laboratoris adreçats als joves que pretenen vincular-los en un procés de co-creació entre la lectura i els creadors locals. S’explorarà la mediació literària a través del concepte de literatura trasmèdia, posant en valor els diferents formats i llenguatges amb els que els joves llegeixen i fer-los reflexionar sobre les estructures narratives comuns que poden trobar en els diferents formats i canals de difusió amb els que interactuen (sèries, pel·lícules, videojocs, còmics, etc.). Se’ls proposarà la possibilitat de treballar específicament un tema a través d’un llenguatge artístic i un creador. La producció creativa es durà a terme de forma conjunta i col·laborativa i finalitzarà incorporant-se i divulgant-se a la producció cultural del municipi.

                      

 

                     

Creacions audiovisuals dels participants:

  • Les quatre espelmes: història basada en el primer dels relats de “Partícules”, que s'ha adaptat lliurament i en la que destaca l’humor i la ironia dels personatges, en contraposició al relat original, i el tractament d’aspectes com les relacions de parella, la paternitat, el paper de l’església o l’amistat entre germans, per citar-ne alguns.
  • Spot Partícules: Recreació de tot el llibre, reinterpretant els relats a partir de la selecció de textos de la novel·la. Cal destacar la posada els escenaris i la posada en escena escollida, que reflecteix i simbolitza a la perfecció l’estructura simètrica que va emprar l’autora, Núria Busquet, per escriure-la.