Night Up Castelldefels

És un projecte de Ciència Ciutadana amb l’objectiu de avaluar la possibilitat d’obtenir informació científica fiable sobre pol·lució lumínica a través d'instruments a l’abast de tota la ciutadania, com els mòbils. En cas d’èxit, el projecte té la potencialitat de poder estendre’s més enllà del Night Up Castelldefels amb l’objectiu de crear un mapa global del color de la il·luminació artificial de les ciutats i pobles (Night Up Global). Comptarà amb la participació i el suport de la Biblioteca Ramon Fernàndez Jurado de Castelldefels així com l’Ajuntament de Castelldefels.

L’eventual extensió del projecte estaria oberta a totes les biblioteques de la xarxa de biblioteques i bibliobusos de la Diputació de Barcelona en el seu conjunt. Fses del projecte:

1. Fase preparatòria: creació de la plataforma digital i materials de difusió i formació (a nivell de biblioteques i d’escoles). 

2. Fase pilot: s’organitzaran conjuntament amb la biblioteca de Castelldefels campanyes d’obtenció de dades així com de conscienciació de la problemàtica de la pol·lució lumínica. Una part essencial d’aquesta fase serà la validació de les dades per confirmar-les com a mesures comparables i coherents per a la creació de mapes de contaminació lumínica. Aquesta fase conclourà amb una avaluació del mètode de recollida de dades.

© Imatge: Craig Mayhew and Robert Simmon from data provided by Christopher Elvidge of the NOAA National Geophysical Data Center