Internet i ofimàtica

Puc utilitzar els ordinadors de la biblioteca per mirar internet?

Sí, cada biblioteca té ordinadors destinats a aquesta finalitat. Hi ha ordinadors a la sala d'adults, ordinadors només per a nens i ordinadors per a consultes ràpides.

Les biblioteques ofereixen terminals amb sessions de:

• 1 hora (ordinadors reservables)
  • 10 o 30 minuts (ordinadors de lliure accés, no cal fer reserva)

Trobaràs informació a l'apartat Biblioteques > Serveis > Accés a internet i ofimàtica

Quan costa connectar-se a internet a les biblioteques?

El servei de connexió a internet és gratuït. Només cal que reservis prèviament dia i hora i que portis el carnet de la biblioteca.

Només el servei d'impressions o gravacions té un petit cost.

Com puc reservar un ordinador?

A les biblioteques que tenen el servei d'Internet i + les reserves es poden fer:

• en persona (als terminals d'autoreserva).
  • per telèfon
  • per internet

Per fer la reserva d'un ordinador t'has de validar als terminals d'autoreserva de la biblioteca (amb el teu número de carnet i PIN) o a través d'internet.

Tens un màxim de 50 sessions mensuals limitades a tres sessions diàries per biblioteca. Has de tenir en compte que les sessions reservables sempre són entre hores en punt.

Hi ha connexió Wi-Fi a les biblioteques?

Sí, et pots connectar a les zones Wi-Fi habilitades.

Trobaràs més informació a l'apartat Biblioteques > Serveis > Accés a internet i ofimàtica > Wi-Fi.

Com puc utilitzar el Wi-Fi a la biblioteca?

Per utilitzar la xarxa sense fils Wi-Fi has de tenir un dispositiu mòbil (ordinador portàtil, tauleta, PDA, telèfon mòbil...), una targeta de xarxa correctament configurada i tenir el carnet de biblioteques, ja que el teu número d'usuari i el teu PIN serviran com a validació per fer ús d'aquest servei.

Puc imprimir des del meu dispositiu mòbil? (ordinador portàtil, smartphone, tauleta...)

Sí és possible imprimir, utilitzant la xarxa Wi-Fi de la biblioteca. També pots imprimir des dels ordinadors d'Internet i +. En aquest cas, per a imprimir un document amb el que has treballat amb el teu portàtil només l'has de gravar en un usb i fer servir els altres ordinadors per a imprimir el document desitjat.

Quines altres aplicacions informàtiques es poden utilitzar a la biblioteca?

A bona part de les biblioteques hi ha ordinadors equipats amb programari d'ofimàtica (World, Excel, Access...), editors de text, d'imatge, d'arxius multimèdia... i també trobaràs ordinadors amb el sistema operatiu Linux (programari lliure).

Trobaràs més informació a l'apartat Biblioteques > Serveis > Accés a internet i ofimàtica > Aules multimèdia.

Es pot imprimir des dels ordinadors de les biblioteques?

Sí, als ordinadors que estiguin configurats per fer-ho. Aquest servei té un petit cost.

Es pot gravar amb CD-ROM o USB des dels ordinadors de les biblioteques?

Sí, als ordinadors que estiguin configurats per poder utilitzar aquest dispositius. Si ho necessiteu, la biblioteca també té a la venda memòries auxiliars (CD, USB).

Tornar a Preguntes freqüents

<< anterior - següent >>