Freak Out! / Ok go

Aquest és un espai –com tu saps- on mostrem aquelles rareses dins l'àmbit musical. Pots trobar músics torturats durant la segona guerra mundial, "grups " sorgits d'una profecia o d'altres que diuen que van pactar amb el dimoni.

També saps que normalment (i després entendràs perquè diem normalment) la música s'executa en un espai relativament petit, sense moure's gaire metres ..... doncs perquè comencis a ubicar, mira aquest espectacular vídeo


No és fàcil conduir un cotxe, cantar sense desafinar, accelerar i frenar perquè els sons coincideixin amb el tempo, dissenyar un circuit (i un cotxe!) per a que sigui realitat i que el resultat, surti en forma de cançó.

Es un grup que podríem dir toca en quatre dimensions: viatgen a través del temps i de l'espai per fer música: no moviment, no espai, no temps = no música.

OK Go és un grup nascut a Chicago, Illinois, a finals dels anys 90. Fa música indie rock alternatiu, podríem dir. Han tret 5 discs, i el formen 4 músics (que deuen tenir també cert esperit d'enginyer). Van guanyar un Grammy l'any 2007 per a millor vídeo musical: en 3hores  ja havia tingut vora 2.000.000 de visites. El 2010 es va retirar aquest vídeo amb 50.000.000 de visites i ara en porta 30.000.000 més ..... poca broma


Temps enrere s'havien trobat, sense voler-ho, amb l'èxit d'un vídeo casolà que estava pensat per ensenyar als amics i que va acabar triomfant a la xarxa.

L'any 2010 llancen al mercat el tercer LP amb el nom de Of the blue colour of the sky. Destaquem el vídeo This too shall pass. El vídeo està gravat en directe i en pla seqüència: veiem una gegantesca màquina de Rube Goldberg (aparell sofisticadíssim que realitza una acció relativament senzilla), construïda tenint en compte que havia de concordar amb el tempo de la cançó (atenció al solo de gots de vidre i guitarra giratòria). Aquest vídeo fou premiat per Youtube l'any 2010.

Amb un pressupost de 90.000€, la màquina fa aproximadament un recorregut de 800 metres: hi van treballar 60 persones. Fou un projecte sense efectes especials que durà vora 6 mesos i el rodatge durà 2 dies, essent necessàries 60 preses per culminar aquest èpic i majestuós vídeo. Fou retocat minsament a postproducció per qüestions de tempo. Aquest vídeo acumula més de 52.000.000 de visites i segur que estarà present -el dia que es faci- en el llibre de la saga "1001 .... vídeos que tienes que ver antes de morir"

Després van seguir fent altres vídeos:

Més tard van presentar una idea a Apple per un nou vídeo buscant finançament. Els amics de la poma el hi van donar carabasses, però més tard presentaven aquest vídeo que juga amb les perspectives   ..... jutgeu vosaltres mateixos

Ok Go: The Writing's On the Wall

 

Com diu en Pau Donés: depende, depende ¿de qué depende? de según como se mire, todo depende ...

Apple: Perspective

Els que diuen que són els més bons també fan coses dolentes.....

Més tard, una marca de mobles xinesos van fer un anunci dels seus productes juntament amb el grup i una altra cançó -I want you let you down-:

 

Fa poc anunciaven que "això de la gravetat mola .... " doncs què han fet? Un vídeo amb gravetat 0. Durant dues setmanes i dos vols al dia -en total en foren 21- van aconseguir en un viatge de 45 minuts rodar el vídeo clip mentre l'avió anava fent paràboles i quedant-se a estones sense gravetat. El fet que la càmera també estigui ancorada dins l'avió, fa que no sabem si l'avió puja, o baixa, si agafa una corba o va recte, ...

En aquest vídeo tampoc hi ha efectes especials, simplement algun retoc de postproducció per ajuntar plans mentre l'avió es preparava per fer una nova paràbola.

El resultat no us deixarà indiferents (10.000.000 visites en 9 hores i 50.000.000 en 4 dies . I sí, volem posar els zeros, que en són molts!)

Upside Down & Inside Out

Ok go han esdevingut un dels millors grups del món a l'hora de fer els seus vídeo clips

Heu de saber que en aquest Freak out! Us hem posat una petita mostra dels vídeos d'aquest sorprenent grup.

Més obres de Ok go a les biblioteques ►

 Selecció de webs:

 També et pot interessar:


Torna al prestatge ►

Torna al Freak Out! ►
Data d'actualització: 17/05/2016