Entrevistes virtuals

Noah Gordon - Novembre

Noah Gordon va néixer l'11 de novembre de 1926 a Worcester, Massachusetts, als Estats Units. Les seves novel·les, llegides per milers de lectors a tot el món, acostumen a tractar sobre la història de la medicina, l'ètica mèdica, la Inquisició i la història cultural del poble jueu. Entre les més conegudes figuren El metge, El rabí,  La Doctora Cole i L'últim jueu.

Gordon va estudiar Periodisme a la Universitat de Boston, on també obtingué un màster en Literatura i Redacció Creativa. Durant molts anys va treballar com a periodista especialitzat en ciències al The Boston Herald alhora que col·laborava en altres publicacions científiques. Abans d'iniciar la seva carrera com a escriptor, va dirigir dues revistes mèdiques, Psychiatric Opinion i The Journal of Human Stress.

La seva primera novel·la, El rabí, no es va moure de la llista dels llibres més venuts de The New York Times durant més de sis mesos. La seva obra literària ha estat reconeguda amb nombrosos premis, com ara el Premi James Fenimore Cooper de la Societat d'Historiadors Americans; el guardó del Club del Llibre de Bertelsmann a Alemanya, i Premi Boccaccio a Itàlia.

La seva última novel·la, El celler, és un tribut a Catalunya i el seu vi. Protagonitzada pel jove viticultor Josep Álvarez, la novel·la és alhora la història d'un somni, el d'Álvarez a la recerca del millor vi del món, i un mirall social de l'època on hi apareixen fets històrics com ara la plaga de la fil·loxera, l'assassinat del general Joan Prim i les guerres carlistes.

A les biblioteques trobaràs


'L'últim jueu
'


'Chamán
'


'El Comité de la mort"


'El diamant de Jerusalem'


'La doctora Cole'


'El metge'


'Sam i altres contes d'animals'

(conte infantil)


'El rabí'

Més sobre Noah Gordon a les biblioteques ►

Adaptació cinematogràfica

 

El médico, un film de Philipp Stölzl. Barcelona: Savor, DL 2014
(basada en la novel·la 'El médico')

 

 

Recomanació

 

El celler
Gordon, Noah
Barcelona: Roca, 2008


 

Languedoc, França, finals del segle XIX. Josep Álvarez descobreix de la mà d'un viticultor francès l'art de l'elaboració del vi. Des d'aquest moment, la seva vida estarà determinada per aquesta passió. Malgrat la seva joventut, en Josep ha conegut l'amor, les intrigues polítiques i el treball dur, experiència que, juntament amb la seva vocació, donarà sentit al seu destí. Després de participar contra la seva voluntat en un complot que sacseja la ja complicada escena política del moment, fuig a França, on treballarà per un altre viticultor. Un temps després, malgrat tenir por de caure en mans de la justícia, decideix tornar a casa. I ja a la seva terra, lluitant contra els elements, en Josep emprèn l'aventura definitiva: l'elaboració d'un bon vi. 

 Selecció de webs


Tràiler:
El Médico

  

Vés a Entrevistes Virtuals ►

Data d'actualització: 15/11/2014