Selecció de webs

Autoria: Serveis Socials de l’Ajuntament de Barcelona

La soledat no volguda pot tenir un efecte devastador en la salut, el benestar i la qualitat de vida de les persones grans. Pot causar un desordre de la son, fatiga, malalties coronàries, problemes nutricionals, etc.

Els processos de pèrdues, a més, es donen especialment durant la vellesa i les dificultats d’adaptació davant aquesta situació poden provocar un sentiment incrementat de soledat.

Davant d’aquesta situació, Radars aborda la soledat no volguda de les persones grans involucrant-hi tota la comunitat, i creant una xarxa sensible i respectuosa a partir de la qual les persones grans podran tornar-se a vincular a la vida col·lectiva.

QUÈ ÉS EL PROJECTE RADARS?

Radars és un projecte comunitari impulsat per Serveis Socials de l’Ajuntament de Barcelona per pal·liar els efectes de la soledat no volguda i prevenir situacions de risc de les persones grans.

Treballem conjuntament amb els veïns i veïnes, comerços, farmàcies, persones voluntàries, entitats i equipaments, amb l’objectiu de transformar els barris en comunitats humanes, segures, participatives i solidàries.  

Temes: Barcelona, Barcelona - Les Corts. Biblioteca Les Corts - Miquel Llongueras, Biblioteca virtual, Serveis socials