Recomanació

Restes de carnaval :

Lispector, Clarice,

[Barcelona] : Comanegra, setembre del 2020

Ara que el gust lector es decanta més pel gènere novel·lístic, sempre és una grata notícia tota aposta literària pel relat curt. I quina millor manera de fer-ho que amb "Restes de carnaval", primera antologia de contes publicada en català d’una de les escriptores més importants de la literatura en llengua portuguesa: la Clarice Lispector (1920-1977).
Amb una prosa suggeridora, alhora poètica i directa, cadascuna d'aquestes històries narra una experiència transformadora. Gairebé totes comencen amb una calma aparent. De sobte, un fet atzarós i, fins i tot, natural, provoca una inusual agitació dels ànims, com si un full innocent de la tardor hagués provocat una turbulència d'ones a l'estany. Cap al final, quan les coses tornen a la seva normalitat il·lusòria, els personatges han canviat, i nosaltres amb ells.
A l’última entrevista que va concedir a la televisió, la Clarice Lispector va comentar que els seus llibres solen guanyar molt amb la relectura. Per això, i fent-nos ressò de les seves paraules, podem dir que aquesta antologia no només és una excel·lent oportunitat per rellegir contes, sinó que és també una inigualable ocasió per retrobar-nos amb la literatura d’aquesta excepcional escriptora.

 

Més informació:

Recomanat per Bib. Bellvitge. L'Hospitalet de Llobregat.  

17/11/2023