Recomanació

Recursos inhumans

Lemaître, Pierre

Alzira : Bromera, 2017

Aquesta és una novel·la de gènere negre no convencional. La història no parteix d’un crim, no hi ha un detectiu que dugui el pes de la narració ni s’emmarca en un cas policíac. Recursos inhumans està contextualitza en la crisi econòmica i laboral d’una forma brutal i devastadora. Tot i així la intriga i el suspens està garantit fins al final. 
L’Alain Delambre, vingut a menys en la seva carrera professional com a directiu en RRHH, viu una situació delicada, està a l’atur i amb 57 anys li resulta difícil trobar una feina del seu perfil, accepta feines esporàdiques, les seves relacions laborals no són satisfactòries i la situació familiar tampoc és reeixida.  A la seva vida ja no hi ha il·lusió, s’ha instal·lat la ràbia i un sentiment d’injustícia molt gran.
Una consultoria cerca un cap de recursos humans per a una gran empresa. L’Alain respon a l’anunci i quan és escollit per a participar en el procés de selecció per a un lloc que li escau, creu que és la seva darrera oportunitat i s’hi aboca amb tota la seva ànima i expertesa. La selecció és realitzarà com a un joc de rol, concretament una simulació d’una presa d’ostatges, una selecció poc usual per a valorar els candidats... L’Alain, per a aconseguir la feina, està disposat a tot... a tot. 
La novel·la està inspirada en un fet real, una presa d’ostatges falsa organitzada per un directiu de publicitat de France Televisions, el qual va ser condemnat per aquest assumpte, per provar la resistència dels empleats a l'estrès.
Aquesta obra ha estat adaptada per Arte.TV a una minisèrie de 6 episodis.

Pierre Lemaitre (París, 19 d'abril de 1951)
Novel·lista i guionista. En el gènere negre s’inicia amb Irene, protagonitzat pel comissari Camille Verhoeven. Ha estat guardonat amb el prestigiós Premi Goncourt amb Ens veurem allà dalt.

Més informació:        

Recomanat per Natàlia Lara. Bib. Districte 6. Terrassa.

13/12/2021