Recomanació

Les noies s’inspira en les integrants de la secta liderada per Charles Manson, per fer un retrat emocional de l’adolescència. Ambientada a California, l’estiu del 1969, relata la vida a la comuna hippie, des de la perspectiva d’una jove de 14 anys que s’incorpora al grup. 


Les complicades relacions familiars, el desig d’aventura, el consum de drogues i el descobriment del sexe, portaran l’Evie a una vida fora del sistema, bruta, cruel i misèrrima, però aparentment lliure. Un viatge iniciàtic que deixarà una profunda empremta en la seva vida. 


El magnetisme que transmeten els personatges captiva i alhora espanta, doncs el final és conegut: diversos membres de la secta van assassinar brutalment 9 persones.  La curiositat per descobrir què va portar el grup de noies a cometre uns crims tan salvatges,  és l’atractiu principal de la novel·la. Però, el seu punt fort és la teranyina emocional que atrapa els personatges i el retrat d’un món tan repugnant com idíl·lic, que subtilment, es van tornant més i més pervers.  
Emma Cline (Sonoma -California-, 1989), està considerada una de les millors escriptores joves dels Estats Units.  Les noies és la seva primera novel·la, i  des de la seva publicació, el 2016, es va convertir en un best-seller arreu del món. La crítica ha comparat el seu estil amb Les Verges suïcides de Jeffrey Eugenides, i El mar, de John Banville.

Més informació:

 

Recomanat per Núria Cuevas. Bib. Volpelleres. Sant Cugat del Vallès.

19/05/2022