Recomanació

"Dr. Livingstone, suposo" :

Moret, Xavier

[Sant Celoni] : Tushita Edicions, desembre de 2021

L’autor, Xavier Moret (Barcelona, 1952), és un escriptor i viatger que ha escrit novel·les i nombrosos llibres de viatges i articles periodístics dedicats a una gran varietat de llocs del món.
El present llibre de viatges l’ha editat Tushita en català (“Dr. Livingstone, suposo”) i Península en castellà (“Tras los pasos de Livingstone”). El títol ens dona com a referència l’explorador Livingstone per determinar per quines zones d’Àfrica viatjarem durant la lectura. Concretament es recullen les impressions de viatges fets per l’autor per Zanzíbar, Tanzània, Kenya, Uganda i el Congo, una zona geogràfica que coincideix amb les de les rutes per on van passar els primers exploradors occidentals a l’Àfrica oriental. De tota manera, a banda d’aquests exploradors, el llibre parla principalment de les pròpies vivències de l‘autor i incorpora moltes altres anècdotes protagonitzades per personatges que no tenen res a veure amb ells (Karen Blixen, Jane Goodall...).
Malgrat ser un gran viatger i haver-se mogut arreu del món, l’autor mateix reconeix que sempre ha tingut una enorme fascinació per Àfrica, el continent que li té el cor robat. I això és així perquè segons ell és un continent que et canvia, que un cop el coneixes una mica profundament, ja no pots ser el mateix. Un continent que té un ritme diferent, on cal no tenir pressa i on cal deixar marge als imprevistos. 

Una oportunitat única d’acompanyar amb la lectura les aventures d’aquest viatger incansable, que ens ofereix la seva mirada personal sobre aquests racons del continent africà i sobre les persones que hi va trobant, transmetent-nos tot l’afecte que hi aboca.

Més informació:

Recomanat per Bib. Marta Mata. Cornellà de Llobregat

01/12/2023