Zona d'intercanvi i reutilització


Intercanviar i reutilitzar? Amb aquests recursos podràs: donar un segon ús a això que ja no necessites, col·laborar amb el medi ambient de forma sostenible, estalviar uns dinerets ... i fins i tot conèixer gent i iniciatives molt interessants.
 

Torna al prestatge  ►
 


 

RECURSOS WEB

 

Amovens

Posa en contacte a viatgers i propietaris de vehicles que busquen estalviar en el trajecte. En subscriure's, l'usuari facilita el seu número de telèfon mòbil, una fotografia i les seves preferències de viatge.
 


Blablacar

Xarxa social per compartir trajectes en cotxe a tota Europa. Estalvi econòmic i ecològic. És una de les xarxes més populars dels darrers temps. Versió espanyola de la francesa covoiturage.fr. Acull a més de 3 milions d'usuaris d'Europa.

Disposa d'aplicació per a dispositius mòbils. Ves al subtema APP's d'aquest mateix prestatge.
 


Compartir.org

Xarxa de municipis, empreses i organismes que fomenten el servei de compartir cotxe. Ofereix la possibilitat de trobar persones que volen compartir un mateix viatge. Servei ofert pels municipis, empreses i organismes que formen part de la xarxa.
 


MyTwinPlace

L'accés al repertori de vivendes és gratuït. Un cop els propietaris s'han posat d'acord, abonen 120 € en concepte d'assegurances addicionals i altres serveis.
 


Knok

Intercanvi de cases de vacances a 159 països. La plataforma ofereix 30 dies per provar el servei gratuïtament.
 


Grownies

Intercanvi de lots de 8 peces de roba per a nens de 0 a 8 anys per 15,95 €. El pagament es fa en rebre la comanda, via missatgeria.
 


Xarxa d'Economia Solidària de Catalunya

La XES impulsa el balanç social, la col·lecció de llibres d'economia solidària, la intercooperació, la creació d'un mercat social i la vinculació del sector amb els moviments socials, eines estratègiques, totes elles, per desenvolupar el sector.
 Compartoy

Lloguer de joguines i llibres.
 


Socialeaters

Pensada per a viatgers que busquen personalitzar la seva estança amb l'oferta gastronòmica de gent del lloc que visiten.
 


Huertos Ecológicos 

Posa en contacte a persones que volen tenir un hort ecològic i propietaris de finques que cedeixen els seus terrenys a canvi de compartir la collita.
 


Lost & Found

Venda i intercanvi d'objectes inútils de primera necessitat.

Més informació:


Xarxa compra reciclat

Espai de trobada entre oferents i demandants de productes reciclats, reciclables i/o biodegradables per promoure el mercat d'aquests productes. Projecte de l'Agència de Residus de Catalunya. 
 


Trade school 

Espais d'aprenentatge col·lectiu que funcionen a través de l'intercanvi d'idees, béns i coneixements. Projecte d'AureaSocial de la Cooperativa Integral Catalana que neix amb l'objectiu d'oferir eines i recursos que faciliten l'autonomia, l'empoderament i l'autogestió local. 
 


Book-crossing. Spain

Intercanvi de llibres, reutilització. El bookcrossing (passallibres en català) és una iniciativa que consisteix en deixar llibres en llocs públics per tal que altres els recullin, els llegeixin i els tornin a deixar. Xarxa amb una gran activitat a tot el món.
 


Xarxes d'Intercanvi dels Països Catalans

Intercanvi de coneixements, objectes, experiències i serveis obert a tothom, sense ànim de lucre. Les persones interessades poden oferir o rebre els seus coneixements, habilitats, objectes, ecoxarxes. 
 


Nolotiro.org

Oferiment de béns que ja no es necessiten per a que els reculli altra gent a qui els hi poden ser d'utilitat. No permet l'intercanvi, sinó que fomenta l'altruisme i la donació de coses perque sí.
 


ReUtil

Reciclatge, reutilització, intercanvi gratuït d'objectes. Espai per a l'intercanvi i donació de tot tipus d'objectes, amb la col·laboració de l'Agència de Residus de Catalunya.
 


Millor que nou

Campanya de l'àrea metropolitana de Barcelona per fomentar la reutilització i allargament de la vida útil de molts objectes. Tallers de reparació, tendes de segona mà, webs d'intercanvi...
 


Asociación Española de Recuperadores de Economía Social y Solidaria (AERESS)

Plataforma a nivell estatal d'entitats que es dediquen a la reducció, reutilització i reciclatge de residus amb l'objectiu de transformar la societat i promoure la inserció sociolaboral de persones en situació o risc d'exclusió social.
 


Retorna

Millora del sistema actual de recollida de residus d'envasos. Retorna és una iniciativa sense ànim de lucre integrada per la indústria del reciclatge, ONG ambientals, sindicats i associacions de consumidors. 
 


TruequeWeb

Web d'intercanvi de tot tipus d'objectes i serveis. Cercador nacional de bescanvis. 
 


Vivir sin empleo

Bescanvis, monedes socials, bancs de temps. Bloc d'actualitat amb enllaços a diferents associacions i recursos interessants.
 


Wallapop

Per vendre i comprar articles tenint en compte la teva ubicació. 
 


Intercanvis.net

Xarxes d'intercanvi, agenda de mercats i activitats, ofertes, demandes. Portal on es recull informació de totes les xarxes d'intercanvi de béns, serveis i coneixements dels Països Catalans.
 


Barcelona-Freecycle 

Plataforma oberta a tots els que volen reciclar o trobar alguna cosa. Tot el que anuncia el lloc web de Freecycle ha de ser gratuït. Aquest grup forma part de la Xarxa Freecycle, organització sense ànim de lucre amb l'objectiu d'evitar que les coses en bon estat acabin als abocadors.
 


Ecología verde

Desenvolupament sostenible, reutilització, reciclatge, ecologia, medi ambient. Espai del bloc d'actualitat Ecología Verde amb notícies curioses sobre reutilització d'objectes i aliments. 
 


Bilboket

Bilboket funciona com un tauler d'anuncis del barri. La gent pot oferir, vendre o intercanviar qualsevol cosa (un servei, un pis en lloguer, roba, joguines....).
 


Vols Tens (la xarxa)

Reciclatge, reutilització, reducció de residus, compartir, territori, proximitat, convivència, alternativa, sostenibilitat. Projecte sense ànim de lucre amb nodes a diferents territoris de Catalunya.ENLLAÇOS AL CATÀLEG

 

Torna al prestatge  ►