Bancs de temps


No saps què fer amb el teu temps? Necessites un favor? Els bancs de temps són espais en què les persones intercanvien serveis gratuïtament. 


 

 

RECURSOS WEB

Usos del temps

L'Ajuntament de Barcelona, a través del Programa Temps i Qualitat de Vida i els districtes de la ciutat, impulsen el projecte de Bancs del Temps en cooperació amb la xarxa associativa dels barris i l'Associació Salut i Família.
 


Bancs de temps. Participació i solidaritat

Funcionament, filosofia, bancs de temps a Catalunya. Plana informativa sobre els bancs de temps de la Generalitat de Catalunya. 
 


Vivir sin empleo

Bancs de temps, bescanvis, monedes socials. Bloc d'actualitat amb molts recursos i informació sobre bancs de temps i altres iniciatives socials.
 


Favorece

Banc de temps, favors, mapa d'usuaris... Comunitat en línia d'intercanvi de favors de forma desinteressada.
 


Banc solidari de serveis gratuïts del districte de Les Corts

Favors, banc del temps, districte de Les Corts. Projecte de banc de temps amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona i la Generalitat.
 


Bancs de temps i monedes socials a Espanya

Mapa interactiu on trobar els bancs de temps i les iniciatives de moneda social del territori espanyol. Informació completa de cada projecte.
 


Asociación para el Desarrollo de los Bancos de Tiempo

Bancs de temps, intercanvi d'experiències, espai web gratuït per bancs de temps. Associació que desenvolupa eines per als bancs de temps.
 


Favoralia

Xarxa en línia d'intercanvi de favors de tot tipus: bricolatge, bellesa, idiomes, etc.
 


Què són els bancs de temps?

Article sobre els bancs de temps de xarxa.net, entitats i voluntaris per un món millor.
 


Servei català del voluntariat

Portal de la Generalitat dedicat al voluntariat. Activitats, associacions, bancs de temps, agenda...
 


Bancs de temps i conciliació de la vida familiar i laboral

Grups d'intercanvi de temps a Barcelona. Incorpora recursos vinculats a la inclusió social, jornades bancs de temps. Projecte de bancs de temps de l'associació Salut i Família.
 


Bancos de tiempo

Entrevista en vídeo a Julio Gisbert, expert en economia social, bancs de temps i moneda social. Fundador de la web vivirsindinero.org.
 


Bancs de temps i monedes socials

Relació d'articles i notícies sobre bancs de temps i monedes socials del portal economiasolidaria.org. Projecte de la xarxa de xarxes d'economia solidària i alternativa.
 


Barcelonactua

Xarxa social que pretén ser una eina per persones a Barcelona que vulguin compartir part del seu temps lliure, acompanyar a una persona gran, donar feina a algú, donar serveis gratuïts, donar joguines o objectes que ja no necessiten.
 


Bancos de tiempo

Conté explicacions, mapa interatiu que permet cerca bancs de temps propers a tu, fòrums notícies d'actualitat, aplicació gratuïta...

 


Xarxa d'intercanvi de coneixements Collblanc-La Torrassa

Una XIC és un sistema d'intercanvi de coneixements, sabers i/o experiències obert a tothom sense ànim de lucre. Les persones interessades poden oferir o rebre coneixements tant de tipus intel·lectual com de contingut tècnic o artístic. Així es constitueix un xarxa oberta a professors i alumnes.
 


Sharetribe

Aplicació en línia per la creació de comunitats on compartir. Interessant per agrupacions veïnals, bancs de temps, comunes, associacions, universitats. També pots conèixer les tribus que es troben a prop teu. Disponible en català.
 


Viure i conviure

Compartir allotjament, compartir experiències, ajuda als majors. Viure i conviure és un programa de l'àrea d'Impuls social de la Fundació Catalunya-La Pedrera que cobreix les necessitats de companyia de les persones grans i les d'allotjament dels joves universitaris a Catalunya.
 ENLLAÇOS AL CATÀLEG

 

Vés al prestatge de Consum  ►

Vés al prestatge de Món Laboral  ►