Bancs de temps


No saps què fer amb el teu temps? Necessites un favor? Els bancs de temps són espais en què les persones intercanvien serveis gratuïtament. 


 

 

RECURSOS WEB


Què són els Bancs de temps?

Un Banc de Temps és una eina amb la qual un grup de persones pot crear una alternativa econòmica social. En un Banc de Temps s'intercanvien habilitats entre els membres sense utilitzar diners, únicament es comptabilitzen les hores de servei prestat i rebut.
 


 

El Banc de temps de Mataró

Projecte comunitari que contribueix a resoldre diverses necessitats de la vida diària dels ciutadans a través d’intercanvis de temps per serveis, habilitats i coneixements per fomentar les relacions socials i el suport comunitari des de tots els barris de Mataró.
 


 

Usos del temps

L'Ajuntament de Barcelona, a través del Programa Temps i Qualitat de Vida i els districtes de la ciutat, impulsen el projecte de Bancs del Temps en cooperació amb la xarxa associativa dels barris i l'Associació Salut i Família.
 


 

 

 

Què són els bancs de temps?

Article sobre els bancs de temps de xarxa.net, entitats i voluntaris per un món millor.
 


Servei català del voluntariat

Portal de la Generalitat dedicat al voluntariat. Activitats, associacions, bancs de temps, agenda...
 


Banc del temps. Associació Salut i família.

Iniciativa comunitària que promou l’intercanvi de temps, serveis, habilitats, coneixements, relacions i ajuda entre persones que resideixen i/o treballen en un mateix barri, poble o ciutat.


Bancos de tiempo

Entrevista en vídeo a Julio Gisbert, expert en economia social, bancs de temps i moneda social. Fundador de la web vivirsindinero.org.
 

 

Bancs de temps i monedes socials a Espanya

Mapa interactiu on trobar els bancs de temps i les iniciatives de moneda social del territori espanyol. Informació completa de cada projecte.
 




ENLLAÇOS AL CATÀLEG

 

Vés al prestatge de Consum  ►

Vés al prestatge de Món Laboral  ►