Guies de lectura

2024 Any Internacional dels Camèlids

2024 Any Internacional dels Camèlids

Amb aquesta guia es pretén contribuir a la celebració de l’Any Internacional dels Camèlids proclamat per la Unesco en aquest 2024, una celebració molt lligada als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). D'una banda, per fer valdre la funció dels camèlids al món: la capacitat que tenen per generar resiliència davant el canvi climàtic; i com contribueixen a la seguretat alimentària, la nutrició i al creixement econòmic per a moltes comunitats del món, a més de la seva rellevància social i cultural. D'altra banda, una oportunitat per conscienciar sobre el potencial no explotat d’aquestes espècies (camells, camells bactrians, dromedaris, alpaques, guanacs i vicunyes) i animar a fer inversions i investigacions al respecte per desenvolupar capacitats, pràctiques i tecnologies innovadores.

Una guia adreçada a tots els públics: els camèlids seran els protagonistes dels contes infantils, a través dels quals els infants creixeran com a persones, i en general, gaudiran de la lectura; i per als adults s’ofereix una selecció de documents d’economistes i persones compromeses amb el medi ambient i el futur de la nostra espècie per crear debat i reflexió, i altres documents relacionats amb els camèlids i el desert com a escenari.

 

Data de creació: 19/06/2024

Última actualització: 02/07/2024

Contes per a petits lectors



 Bona nit, Llameta
Bona nit, Llameta
Wood, Amanda , Winnel, Bec , Chu, Vikki  
Barcelona : Editorial Flamboyant, febrer del 2021
 Chof chof, el camello
Chof chof, el camello
Manceau, Édouard  
Barcelona : Patio, cop. 2015

Un volum de la col·lecció “Els meus petits animals” per explicar per què els animals són com són. A través d’un relat i d’una il·lustració molt simples, l’autor aconsegueix provocar la curiositat en els infants i oferir una resposta plena de fantasia: tots els animals que hi apareixen tenen en comú quelcom físic singular i que serà aquest el motiu a explicar.

 Jaune Chameau
Jaune Chameau
Coat, Janik  
[Nantes] : MeMo, 2017

Un dels 10 volums de la col·lecció “Colors”. Diferents animals protagonistes amb un color representatiu serviran d’exemple per identificar i anomenar altres elements del mateix color. Disponible només en francès (jaune, bleu, vert, noire, blanc, rouge i rose).

 That's not my llama...
That's not my llama...
Watt, Fiona , Wells, Rachel  
London : Usborne, 2018
 Where's my llama?
Where's my llama?
Davies, Becky , MacLelland, Kate  
London : Little Tiger Press, 2019
Torna a l'inici