Guies de lectura

Guia de lectura Bobobobs Estiu 2023

Guia de lectura Bobobobs Estiu 2023

Guia de lectura refrescant per gaudir de l'estiu creada per al grup de treball infantil Bobobobs de les biblioteques del Barcelonès Nord. 

Guia creada per:
  • Badalona. Biblioteca Can Casacuberta
  • Badalona. Biblioteca Llefià - Xavier Soto
  • Badalona. Biblioteca Lloreda
  • Badalona. Biblioteca Pomar
  • Badalona. Biblioteca Sant Roc
  • Sant Adrià de Besòs. Biblioteca Font de la Mina
  • Sant Adrià de Besòs. Biblioteca
  • Santa Coloma de Gramenet. Biblioteca Can Peixauet
  • Santa Coloma de Gramenet. Biblioteca Central
  • Santa Coloma de Gramenet. Biblioteca Singuerlín - Salvador Cabré
  • Santa Coloma de Gramenet. Biblioteca Fondo
  • Badalona. Biblioteca Canyadó i Casagemes – Joan Argenté

Data de creació: 13/07/2023

Última actualització: 28/07/2023

De 8 a 10 anys


 El Fantasma del profesor de matemáticas
El Fantasma del profesor de matemáticas
Bones, Brian , LuisD , LuisD  
Madrid : Loqueleo, 2016

El fantasma del professor de matemàtiques és una novel·la divertida i dinàmica que els permetrà als nens I nenes l'acostament intuïtiu a un dels gèneres més visitats de la literatura: el policial d'enigma. El Club dels Setciències està compost per una sèrie d’infants brillants que hauran d'utilitzar la seva intel·ligència, els seus coneixements i la seva capacitat deductiva per a resoldre un misteri darrere del qual s'amaga un delicte.

 El Mètode Xof
El Mètode Xof
Doyle, Roddy , Ajhar, Brian , Ajhar, Brian  
Barcelona : Blackie Books, març de 2021

Un avís per als adults: llegiu aquest llibre si voleu saber per què, de tant en tant, trepitgeu una bona caca de gos fastigosa. Potser penseu que és casualitat o mala sort, però res més lluny de la realitat. El Mètode Xof ha nascut justament per venjar les actituds cruels dels adults contra els infants. Els encarregats d’aquest eficient mètode són els mofetes, uns éssers diminuts que ens espien a totes hores i amb la màxima discreció. Llegiu, si en voleu saber més, què li va passar al senyor Mack l’endemà d’enviar els seus fills a dormir sense sopar.

 El Teu cos mola!
El Teu cos mola!
Feder, Tyler  
[Barcelona] : Edicions Bellaterra, [2022]

El meu cos, el teu cos, tots i cadascun dels cossos! Tots els cossos són genials. ELS COSSOS MOLEN! Aquest conte és perfecte per als qui els agradi llegir en veu alta. Ens ensenya la diversitat dels cossos d’una manera que no havíem vist abans als contes infantils. A les seves pàgines, podràs trobar-hi escenes de la vida quotidiana plenes de detalls, en què apareixen cossos de totes les formes i mides. Conté una mirada positiva sobre cadascun dels cossos.

 Els Estels
Els Estels
Goldstyn, Jacques  
Barcelona : Joventut, gener del 2021

La història té lloc a Mont-real i se centra, primer, en l'amistat infantil entre Jacob, un nen jueu, i Aisha, una nena musulmana, que es coneixen en un parc i descobreixen que comparteixen entusiasme per les estrelles. Però als pares dels dos els disgusta que siguin amics i la seva relació acaba quan la família de Aisha es trasllada de barri. Després la narració continua contant la vida i el creixement de Jacob, poc interessat en el negoci familiar i obstinat a conèixer més les estrelles i arribar a ser astronauta. Relat emotiu, que parla de com qualla una amistat infantil gràcies a una passió compartida.

 Me llamo Pecas
Me llamo Pecas
Díaz Reguera, Raquel  
[Madrid] : NubeOcho, 2018

“Pecas” és el personatge protagonista, però no sabem si és un nen o una nena, perquè no ho diu, li agrada jugar al futbol, però també dibuixar fades i princeses. Es posa la roba del seu germà i també la de la seva germana. A “Pecas” la gent li diu que això és de nenes, o això és de nens. Que no pot posar-se això perquè és de nens, o que no pot jugar a això un altre perquè és de nenes. “Pecas” sempre pregunta: Per què hi ha coses de nens i coses de nenes?. I ningú li respon, perquè ningú sap la resposta.

Torna a l'inici