Fons especials

Fons Miquel Utrillo - Sitges. Biblioteca Santiago Rusiñol
Fons Miquel Utrillo

El llegat de Miquel Utrillo i Morlius arribà a la Biblioteca Santiago Rusiñol de la mà del seu fill Miquel Utrillo i  Vidal  l'any 1981. Aquest va proposar-ne la compra a l'Ajuntament a canvi de rebre un vitalici que s'estipulà en el moment de la transacció. Forma part del fons patrimonial de la biblioteca.

Agitador cultural, va participar amb moltes de les propostes de l'època. Col·laborador i director de revistes com  Pel i ploma , director artístic de l' Enciclopèdia Espasa. Va ser, també, una de les ànimes del projecte de la construcció del Poble espanyol de l'Exposició  Internacional de Barcelona del 1929.

Conté documentació original i molt sensible i proporciona informació fonamental per a l'estudi de la vida cultural de l'època en general, de Sitges i dels diferents moviments culturals, especialment del modernisme i noucentisme.

Forma part d'aquest fons tota la correspondència que Utrillo anà forjant al llarg de la seva vida, tant a nivell personal com professional, fotografies de viatges i personatges, la seva vinculació amb els artistes de l'època, especialment Rusiñol i Ramon Casas, documentació sobre la construcció del Palau Maricel i la relació amb Charles Deering, i sobre la construcció i idea del Poble Espanyol.

Tot un fons de documents (2.379 llibres, cartells i fotografies), 263 obres d'art i objectes diversos que es van  dipositar a la Biblioteca Popular Santiago Rusiñol l'any 1981.

Temes: Història local
Etiquetes: