Fons especials

Fons especial Món Laboral

Les biblioteques de Barcelona t'ofereixen una àmplia selecció de documents que t'ajudaran en la recerca de feina i a formar-te per millorar professionalment. Podràs aprofundir en el coneixement de temes com la redacció de currículums, la cerca de feina per Internet, la preparació de les proves d'accés a cicles formatius o la creació de la teva pròpia empresa, entre d'altres.

Només has d'escollir el tema que t'interessa per saber quins llibres i altres documents tenim disponibles a les biblioteques i, és clar, pots emportar-te'ls en préstec.

Procés de selecció

El procés de selecció és el nexe d'unió entre la persona que busca feina i l'empresa que té la necessitat de cobrir una vacant. A les biblioteques et podràs posar al dia sobre les noves tendències en selecció de personal i sobre les competències més ben valorades en el món laboral. A més, trobaràs informació sobre les tècniques de selecció més utilitzades: l' entrevista i les proves de selecció o tests psicotècnics. També podràs aprendre a redactar la teva sol·licitud de treball i el currículum vitae.

Formació i tècniques d'estudi

Per trobar una bona feina és imprescindible estar ben format. A la biblioteca trobaràs materials que t'ajudaran a mantenir els teus coneixements actualitzats, així com també a millorar les teves habilitats d'aprenentatge. Si per exemple, necessites preparar-te per a les proves d'accés a diferents cicles d'ensenyament: Graduat en Educació Secundària ObligatòriaCicle Formatiu de Grau Mitjà , Cicle Formatiu de Grau Superior...), o bé a la Universitat, a la biblioteca trobaràs documents que t'ajudaran a aconseguir-ho. D'altra banda, adquirir unes bones tècniques d'estudi o millorar les actuals, és clau per treure el major rendiment possible al temps dedicat a adquirir nous coneixements.

Emprenedors

Per crear una nova empresa i/o el teu propi negoci necessites documentar-te: és important conèixer la legislació, els drets dels treballadors autònoms i tot allò referent al màrqueting i emprenedoria. Quan es treballa en equip és important tenir clar el rol del líder, de l'empresari, i de tot el conjunt de les relacions laborals. Són importants, doncs, els llibres que ens assessoren sobre recursos humans i coaching. També hi ha la possibilitat de fer el negoci a casa o a través d' Internet, així com teletreball i treball a domicili

Dret del treball

Per tal de conèixer les lleis que emparen el treballador i l'empresari s'ha d'estar al dia sobre l' estatut dels treballadors i la legislació relacionada amb el treball, el comerç, el treballador autònom, la seguretat social, la patronal i els sindicats.

Barcelona Treball

Barcelona Empresa

Temes:
Etiquetes: