Guies de lectura

Els nous talents del còmic

Els nous talents del còmic

Aquesta guia és l'edició del 2012 que fem cada any amb motiu de la Mostra de Còmic de Cornellà que enguany arriba a la 28a edició. Un dels objectius de la Mostra és la promoció dels autors joves a través del concurs. Amb aquesta guia pretenem sumar-nos a aquest objectiu i oferir als usuaris la possibilitat de conèixer els nous talents del còmic.

Aquesta generació d'autors ha crescut en un nou context, on el còmic té un consum molt baix respecte al que hi havia fa anys. Per això molts autors espanyols s'han de guanyar la vida a l'estranger, especialment a França i als Estats Units. De fet, molts d'aquest autors viuen gràcies a les publicacions a l'estranger de les seves obres on gaudeixen de molta popularitat.

 

Una de les demostracions de la davallada del consum de còmic ha estat la desaparició de la major part de revistes, tot i que encara n'hi que es mantenen com és el cas de "El jueves". Les revistes suposaven en el seu moment l'oportunitat dels autors novells de fer-se un lloc en el món del còmic. Malgrat això, hi ha revistes com "Amaniaco o Barsowia" que són una plataforma de publicacions de joves autors.

 

Per a les noves generacions l'ordinador s'ha incorporat com a eina indispensable per a la producció i difusió de la seva obra. Això s'ha traduït en la creació de comicwebs pensats per a ser publicats en la xarxa en un suport web o de bloc i que venen a substituir els fanzines autoeditats de dècades anteriors.

Data de creació: 06/11/2012

Última actualització: 21/10/2022

Hernán Migoya


 Julito el cantante cojito
Julito el cantante cojito
Migoya, Hernán , Vizuete, Juaco  
Alicante: Edicions de Ponent, DL 2007
 Observamos cómo cae Octavio
Observamos cómo cae Octavio
Migoya, Hernán  
Barcelona: Martínez Roca, 2005
 Olimpita
Olimpita
Migoya, Hernán , Marín, Joan  
Barcelona: Norma, 2009
 Plagio
Plagio
Migoya, Hernán , Marín, Joan  
Barcelona: Norma, 2012
 Rasputín, el Zar del Raval
Rasputín, el Zar del Raval
Man , Migoya, Hernán  
Barcelona: La Cúpula, 2003
Torna a l'inici