Guies de lectura

Els nous talents del còmic

Els nous talents del còmic

Aquesta guia és l'edició del 2012 que fem cada any amb motiu de la Mostra de Còmic de Cornellà que enguany arriba a la 28a edició. Un dels objectius de la Mostra és la promoció dels autors joves a través del concurs. Amb aquesta guia pretenem sumar-nos a aquest objectiu i oferir als usuaris la possibilitat de conèixer els nous talents del còmic.

Aquesta generació d'autors ha crescut en un nou context, on el còmic té un consum molt baix respecte al que hi havia fa anys. Per això molts autors espanyols s'han de guanyar la vida a l'estranger, especialment a França i als Estats Units. De fet, molts d'aquest autors viuen gràcies a les publicacions a l'estranger de les seves obres on gaudeixen de molta popularitat.

 

Una de les demostracions de la davallada del consum de còmic ha estat la desaparició de la major part de revistes, tot i que encara n'hi que es mantenen com és el cas de "El jueves". Les revistes suposaven en el seu moment l'oportunitat dels autors novells de fer-se un lloc en el món del còmic. Malgrat això, hi ha revistes com "Amaniaco o Barsowia" que són una plataforma de publicacions de joves autors.

 

Per a les noves generacions l'ordinador s'ha incorporat com a eina indispensable per a la producció i difusió de la seva obra. Això s'ha traduït en la creació de comicwebs pensats per a ser publicats en la xarxa en un suport web o de bloc i que venen a substituir els fanzines autoeditats de dècades anteriors.

Guia creada per:
  • Cornellà de Llobregat. Biblioteca Central

Data de creació: 06/11/2012

Última actualització: 21/10/2022

Còmics a Cornellà

 Còmics a Cornellà ...
Còmics a Cornellà ...
Concurs de Còmics Ciutat de Cornellà  
Cornellà de Llobregat: Ajuntament de Cornellà de Llobregat, 1988-
Torna a l'inici