Guies de lectura

Les veus de Txernòbil

Les veus de Txernòbil

El 26 abril de 1986 a les 01:24 AM, dues explosions al reactor número quatre de la central nuclear de Txernòbil a Ucraïna van marcar un abans i un després en l'era de l'energia atòmica.

L'avaria de la central va ser provocada per una cadena d'errors humans, tècnics i de construcció i va llançar a l'atmosfera fins a 200 tones de material amb una radioactivitat equivalent a entre 100 i 500 bombes atòmiques com la que va ser llançada sobre Hiroshima.

Oficialment, el desastre de Txernòbil va afectar les vides d'unes 600.000 persones (200-240 mil liquidadors - equips de rescat, els soldats que van fer els treballs de descontaminació, bombers, així com oficials de policia, 116 mil habitants de les zones contaminades prop de Txernòbil i 220 mil persones van ser evacuades després dels territoris contaminats de Bielorússia, Ucraïna i Rússia).

No obstant això, al voltant de 5 milions de persones encara viuen a les zones contaminades actualment tot i que la radioactivitat encara danya la biodiversitat a la zona directament afectada coneguda com a zona d'alienació. En l'actualitat Txernòbil, Pripyat i els seus voltants constitueixen avui un conjunt de ciutats fantasmes. L'absència d'humans ha generat una tranquil·litat que ha estat aprofitada per la vida silvestre i que ha propiciat una activitat turística cada vegada més nombrosa.

Et proposem una llista de novel·les, còmics i pel·lícules amb diferents mirades sobre l'accident.

Data de creació: 26/04/2016

Última actualització: 26/04/2023

2. Novel·la gràfica


 Chernóbil: la zona
Chernóbil: la zona
Bustos, Natacha , Sánchez, Francisco  
Barcelona : Glénat, DL 2011
 Una Primavera en Chernóbil
Una Primavera en Chernóbil
Lepage  
[Madrid] : Spaceman, cop. 2014
Torna a l'inici