Guies de lectura

Guia de lectura dels Drets dels Infants

Guia de lectura dels Drets dels Infants

L'any 1959 l'ONU aprovà la Declaració Universal dels Drets de l’Infant, i el 20 de noviembre de 1989, la Convenció sobre els Drets de l’Infant, amb l’objectiu de garantir a tots els infants l'atenció, la protecció i l'educació necessàries, sense distinció o discriminació per motius de raça o de religió.
Aquesta data és important per denunciar, reivindicar i prendre consciència que tots els infants tenen dret a viure en dignitat.

A la Guia dels Drets dels Infants pots trobar molts documents d'aquesta temàtica.

Data de creació: 15/11/2023

Última actualització: 15/11/2023

Narracions per a nois i noies de 11 a 12 anys


 24 senyals per descobrir un àlien
24 senyals per descobrir un àlien
Muñoz Toro, Juliana  
Lleida : Pagès, 2018

A dins del pare hi viu un àlien petitet que el controla. Per això fa coses que no m’agraden. Per això es comporta com si fos d’un altre planeta. Escridassa la mare i a mi gairebé no em parla. Dona ordres quan torna de treballar. Tota l’estona té gana. No li agrada anar a passejar ni res del que fa la gent. No té amics. El seu pla és conquerir el món i ha de començar amb nosaltres. Des d’avui recolliré senyals per descobrir-ho.

A partir d'11 anys.

 Al revés
Al revés
Hinckel, Florence  
Barcelona : Cruïlla, setembre de 2022

En el món de la Léa i el Tom és normal que els homes s’encarreguin de la casa i els fills, i les escoles i carrers portin el nom de dones famoses. Un dia, la Léa pensa en les desigualtats entre les dones i els homes, i s'adona que les coses haurien de ser diferents...

 Amigues en pijama
Amigues en pijama
Wilson, Jacqueline  
Barcelona : B de Blok, 2018

La Daisy té un dilema: si fa una festa, les seves amigues coneixeran la seva germana i sempre ho ha volgut evitar...

 En King i les libèl·lules
En King i les libèl·lules
Callender, Kacen  
Barcelona : L'Altra Tribu, febrer del 2023

En King té dotze anys i està convençut que el seu germà gran que acaba de morir s'ha reencarnat en una libèl·lula. En un poble de Louisiana, encara travessat per l'homofòbia i les tensions i contrastos entre blancs i negres, en King haurà d'enfrontar-se tot sol a la pèrdua i al dol, i aprendrà la lliçó més important de la seva vida: no renunciar a ser ell mateix.

 Enlloc
Enlloc
Castañares Martí, Glòria  
[Vila-real] : Batidora Ediciones, febrer de 2021

L'Àlvar és un estudiant d'ESO que descobreix la cara més amarga de la vida escolar en canviar d'institut per motius familiars. Al nou centre és el blanc de les provocacions d'un grup d'alumnes. Àlvar se n'adona que un altre company també pateix les mateixes agressions, ajudar-lo potser sigui el començament d'una solució per als seus propis problemes.

A partir d'11  anys.

 L'Agni i la pluja
L'Agni i la pluja
Sales, Dora  
Pontevedra : Kalandraka, 2017

L'Agni no acaba d'entendre què és això de ser pobre… «Ser pobre no és bo» pensa, i somnia que la seva sort canviarà...

 La Estrella de los simios
La Estrella de los simios
Nilsson, Frida  
Barcelona : Thule, 2018

Una nena és adoptada per la Senyora Goril·la. La por inicial de la nena passa a ser una confiança total i l'inconvenient més gran serà adaptar-se a uns costums gens habituals.

Torna a l'inici