Guies de lectura

LLEGIR TÉ PREMI 2023

Les Biblioteques de Sant Cugat hem fet una petita selecció de llibres per ajudar-vos a triar les lectures d'aquest estiu i a participar en el concurs Llegir té premi. Animeu-vos a participar-hi! Us esperen un munt de regals!

Data de creació: 05/06/2023

Última actualització: 05/06/2023

4.- De 12 a 14 anys


 L'Illa de l'Abel
L'Illa de l'Abel
Steig, William,  
Barcelona : Blackie Books, 2018

L’Abel és un ratolinet amb molta sort: viu en un entorn civilitzat i amb totes les comoditats, i és feliç amb la seva estimada Amanda. Un dia, una tempesta enorme els sorprèn mentre estan de pícnic. Un vent huracanat se l’endú i l’arrossega fins a un indret desconegut. Una illa remota. Un lloc gegant i ple de perills on haurà de construir vaixells, travessar rius, grimpar pels arbres i buscar menjar per sobreviure. Així descobreix l’escorça de bedoll i les tiges de dent de lleó, els seus nous menjars preferits.

 La venjança del professor de matemàtiques
La venjança del professor de matemàtiques
Sierra i Fabra, Jordi  
Barcelona : Barcanova, 2018

El temut professor de matemàtiques és a punt de jubilar-se; malgrat tot, no abandona el seu objectiu: que els alumnes valorin la importància de la seva assignatura. Quan, de sobte, es converteix en la víctima inesperada d'una broma destinada a una altra persona, decideix donar una lliçó a tres dels seus alumnes, una lliçó que no oblidaran mai. Per aprovar l'assignatura hauran d'anar a casa seva i passar una sèrie de proves.

 Mujeres de la cultura
Mujeres de la cultura
Huertas, Rosa  
Madrid : Anaya, febrero 2019

Un llibre compost per deu relats , a cadascun dels quals es presenten aspectes rellevants de la vida de dones del món de la cultura espanyola que van desenvolupar la seva activitat a finals del segle XIX i principis del XX.

Torna a l'inici