Guies de lectura

Cryptshow 2022 : La força de l'amor

Cryptshow 2022 : La força de l'amor

Què mou al Comte Dràcula, si no és l'Amor? Què, sinó l'Amor, dona força a Geena Davis per romandre al costat de Jeff Goldblum a La mosca? Pot l'Amor posseir-nos, com a Isabelle Adjani a La posesión? Pot l'Amor fer-nos estimar una IA (més, si té la veu d'Scarlett Johansson)? Hi ha Amor rere el desamor d'¡Olvídate de mí! (Eternal Sunshine of The Spotless Mind)? Podem estimar més enllà de la Mort, com a Starman —o no, com a Solaris—? És Amor el que hi ha entre Joker i Harley Queen? No és l'Amor el motor que mou les històries (i les vendes) de fulletons juvenils com la saga Crepuscle? I no és allò que impulsa al fantasma de l'òpera a sortir de la foscor?

Així doncs l’amor dona la vida i també la mort, com a Barbarella, on un enginy malèfic assassina les seves víctimes a base d’orgasmes en una versió camp del binomi clàssic Eros/Thanatos. I encara més enllà de la mort, a Mi novia es un zombie (Dellamorte Dellamore) quedà palès que l’Amor i la flama sexual perduren a la ultratomba. 

El Cryptshow Festival reivindica amb joia la força de l'Amor, des de la seva versió més carnal fins a la concepció platònica, l'any que sortirem de la pandèmia, després d'una crisi que ens ha obligat a tancar-nos en (i amb) nosaltres mateixos.

Guia creada per:
  • Badalona. Biblioteca Can Casacuberta
  • Badalona. Biblioteca Llefià - Xavier Soto
  • Badalona. Biblioteca Lloreda
  • Badalona. Biblioteca Pomar
  • Badalona. Biblioteca Sant Roc
  • Badalona. Biblioteca Canyadó i Casagemes – Joan Argenté

Data de creació: 22/04/2022

Última actualització: 26/05/2022

Seccions de la guia

Literatura


 Dràcula
Dràcula
Stoker, Bram  
Barcelona : Laertes, 2002

El viatge d 'en Jonathan Harker al castell del comte Dràcula havia d'haver estat un viatge de negocis i plaer. Però abans d'arribar-hi, el jove intueix terribles secrets i, ja al castell, viu un seguit d'experiències que superen qualsevol fantasia. El pervers Dràcula ha gaudit de la paciència dels segles per ordir amb cura el seu trasllat a Anglaterra. La descoberta d'aquesta intriga angoixa tant el jove Harker, que cau en una follia transitòria, impotent davant la malignitat i els poders del vampir. Mentrestant, els fets es van succeint d'una manera irreversible.

 El Fantasma de l'Òpera
El Fantasma de l'Òpera
Leroux, Gaston,  
Barcelona : Cadí, 2000

En un edifici de l'Ópera amb llargs passadissos humits que desemboquen en trampes mortals i un llac subterrani habita un ésser tenebrós, turmentat per la seva extrema deformitat i lletjor, però apassionat per la música i enamorat fins al límit de la bellesa, encarnada en una jove cantant d'òpera.

 El Vizconde Pajillero de los Cojones Blandos
El Vizconde Pajillero de los Cojones Blandos
Péret, Benjamin  
Barcelona : Tusquets, 1990

Este brevísimo relato erótico de Benjamin Péret, uno de los grandes nombres del surrealismo francés y maestro del humor negro y del absurdo, es una muestra magistral del espíritu  y profunda transgresión con el que los surrealistas más puros han sellado siempre todas y cada una de sus obras.

 La Morta enamorada
La Morta enamorada
Gautier, Théophile  
Mallorca : Quid Pro Quo, setembre del 2020

Des de la vellesa, el capità Romaul relata l'extraordinària història d'amor que de jove va viure amb Clarimonde, dona misteriosa de bellesa sobrenatural. Empès per una força inaudita, el jove mossèn Romuald viu una doble vida en la qual somni i realitat es confonen.

 La Mujer del viajero en el tiempo
La Mujer del viajero en el tiempo
Niffenegger, Audrey  
Barcelona : Grijalbo, 2005

Henry es bibliotecario y padece una extraña disfunción genética que le hace viajar involuntariamente en el tiempo; Clare, su mujer, es artista. Su amor es apasionado y solo aspiran a llevar una vida normal. Sin embargo, los viajes al pasado y al futuro de Henry, que a veces producen situaciones comprometedoras y otras divertidas, son un desafío a su relación.

 La Princesa promesa : relat clàssic d'amors veritables i grans aventures escrit por S. Morgenstern
La Princesa promesa : relat clàssic d'amors veritables i grans aventures escrit por S. Morgenstern
Goldman, William  
Barcelona : Àtic dels Lllibres, 2018

Després de la mort del seu estimat Westley, la bella Buttercup es compromet amb en Humperdinck, un príncep malvat i mentider per evitar una guerra. Però, abans de les noces, una banda de mercenaris formada per l’Íñigo Montoya, el millor espadatxí del món; en Vizzini, l’home més intel·ligent del món; i el Fezzik, el més fort, segresta la jove, i un misteriós pirata reptarà els segrestadors per fer-se amb la princesa.

 Solaris
Solaris
Lem, Stanislaw  
Barcelona : Minotauro, 2008

Kris Kelvin acaba de llegar a Solaris. Su misión es esclarecer los problemas de conducta de los tres tripulantes de la única estación de observación situada en el planeta. Solaris es un lugar peculiar: no existe la tierra firme, únicamente un extenso océano dotado de vida y presumiblemente, de inteligencia. Mientras tanto, se encuentra con la aparición de personas que no deberían estar allí. Tal es el caso de su mujer —quien se había suicidado años antes—, y que parece no recordar nada de lo sucedido.

 Stardust
Stardust
Gaiman, Neil  
Barcelona : Roca, 2010

Muro es un pueblo que hace de límite entre la campiña inglesa y el reino de Faerie. En él vive el joven Tristran Thorn, producto del cruce entre un humano y una elfa que se encontraron en la noche en que, una vez cada siete años, se celebra una feria a la que acuden habitantes de ambos mundos. Una promesa hecha en un momento de pasión a la chica más bonita del lugar llevará a Tristran a atravesar el muro que da nombre al pueblo e internarse en el país de las hadas en busca de una estrella fugaz caída.

Torna a l'inici