Guies de lectura

Cryptshow 2021: Purgatori

Cryptshow 2021: Purgatori

El Cryptshow Festival torna a Badalona per reivindicar un any més els valors artístics i culturals dels gèneres de terror, fantasia i ciència-ficció. En aquesta 15a edició es vol fer una reivindicació de la diversitat, el desordre i allò que surt de la norma. Aquest any es qüestionen conceptes com ara home, dona, matrimoni, família, escola, feina, temps, llei, moral, cultura, mort, amor... tot seguint les idees Queer. Tant se surt de la norma, que algunes pantalles tremolaran amb aquesta paleta de colors.

Data de creació: 14/06/2021

Última actualització: 26/05/2023

Seccions de la guia

Còmic


 La Patrulla X
La Patrulla X
Claremont, Chris , Romita, John , Romita, John  
Barcelona : Planeta-De Agostini, 1985-[1995?]

X-Men o Patrulla-X és un grup de personatges de ficció pertanyent a l'Univers Marvel.

 Ghost world
Ghost world
Clowes, Daniel  
Barcelona : La Cúpula, 2011

Ghost World explica el dia a dia en les vides de dues amigues adolescents que acaben de graduar-se a secundària als Estats Units.  Critiquen les persones amb qui es troben, mentre es pregunten quin serà el seu futur. Quan el còmic avança,  fan la transició a l'adultesa.

 Flujo : predilección por Tina
Flujo : predilección por Tina
Cooper, Dave  
Barcelona : La Cúpula, 2011

La relació que s'estableix entre Martin, dibuixant en crisi permanent, i la seva exuberant model Tina, molt més jove que ell, dóna lloc a una història de passions contingudes arribant al morbo en estat pur.

 Bitch planet
Bitch planet
DeConnick, Kelly Sue , De Landro, Valentine  
Bilbao : Astiberri, 2017

En un futur pròxim la Terra està governada pel Protectorat, un patriarcat que combina els pitjors elements del predomini cristià i l'oligarquia corporativa. Les dones considerades No Conformes, les que no es resignen a ser propietat del seu pare o del seu marit, són enviades a una colònia penal en un planeta llunyà per ser reeducades.

 ¿Quién es el 11º pasajero?
¿Quién es el 11º pasajero?
Hagio, Moto  
Salou : Tomodomo, cop. 2016

Tadatos i altres 10 aspirants busquen entrar a l'Acadèmia Galàctica, una institució formativa reservada per a l'elit. Per superar la darrera prova que els imposen els examinadors hauran de combinar la seva capacitat de supervivència i col·laboració mentre intenten descobrir qui és el farsant entre ells.

 El Integral de Tank girl
El Integral de Tank girl
Hewlett, Jamie , Martin, Alan  
Barcelona : Norma, 2015

El 2022, un cometa ha xocat amb la terra, portant un període de sequera d'11 anys. Rebecca àlias Tank Girl és membre d'un grup de resistència que recupera tota l'aigua que pot per la seva comunitat.

 Intensa
Intensa
Otero, Sole  
Bilbao : Astiberri, enero 2019

Una extraterrestre avorrida decideix baixar a la Terra per gaudir dels plaers de la seducció, de la carn i de l'amor humà.

 Paper girls
Paper girls
Vaughan, Brian K. , Chiang, Cliff  
Barcelona : Planeta, 2020-

Paper Girls explica la història de quatre nenes de 12 anys que reparteixen diaris. Durant el seu repartiment del matí després de Halloween, la ciutat es veu envaïda per una misteriosa força procedent del futur. Les noies es veuen involucrades sense voler en el conflicte entre dues faccions enfrontades de viatgers temporals.

Torna a l'inici