Guies de lectura

Rutes estel·lars. Personatges estel·lars

Rutes estel·lars. Personatges estel·lars

Des de les biblioteques de Sitges hem preparat un viatge per les contel·lacions i les estrelles per conèixer alguns grans personatges estel·lars. 

Trobareu les constel·lacions de la Fantasia, la Romàntica, la de les Aventures, la de la Ciència-ficció, la Contemporànea i la Històrica. 

En aquest itinerari trobareu documents en diferents formats: narrativa, novel·la gràfica i àlbums, així com de diferents complexitat lectora. 

Prepareu-vos que ens enlairem!

Accés a l'itinerari estel·lar.

Guia creada per:
  • Sitges. Biblioteca Santiago Rusiñol

Data de creació: 23/03/2021

Última actualització: 31/12/2021

Històrica


 El Cas del marquès desaparegut
El Cas del marquès desaparegut
Springer, Nancy  
Barcelona : Estrella Polar, maig del 2019

La mare de l'Enola Holmes ha desaparegut de forma misteriosa. Els seus germans en Sherlock, el famós detectiu, i en Mycroft miraran d'esbrinar què ha passat. L'Enola descobrirà que la seva mare li ha deixat uns missatges xifrats per tal que ella també sigui lliure.

 El Curiós món de la Calpurnia Tate
El Curiós món de la Calpurnia Tate
Kelly, Jacqueline  
Barcelona : Bridge, 2015

Segona part de la captivadora "L'evolució de Calpurnia Tate". Estem a Texas a principis del segle XX i la Calpurnia viu encara en la granja amb tots els seus germans, tots nois, i el seu avi científic, que l'acompanya en el coneixement i l'estudi de la natura i la ciència. La Carpulnia continuarà amb la lluita d'allò què vol fer amb la tradició del que s'espera d'una noia amb l'aparició de nous personatges.

 El Famosíssim catàleg de Walker & Dawn
El Famosíssim catàleg de Walker & Dawn
Morosinotto, Davide  
Barcelona : Viena Edicions, novembre del 2020

Mississipí, any 1900. Un grup d'amics descobreixen unes monedes i decideixen fer una compra, d'amagat de les seves famílies, en el famós catàleg Walker and Dawn. Però, la comanda no surt com ells esperaven i hauran d'emprendre un viatge fins a Chicago, per tal de canviar l'objecte equivocat i esbrinant, alhora, el misteri que envolta als fundadors del famós catàleg.

 El Jardí secret
El Jardí secret
Burnett, Frances Hodgson,  
Barcelona : Viena, 2017

Els pares de la Mary Lennox, una nena malcarada i malcriada, han mort a causa d'una epidèmia a l'Índia i ha d'anar a viure amb el seu tiet, Archibald Craven, a Anglaterra. Allà en una gran casa perduda en mig del no-res haurà descobrirà el misteri d'un jardí secret i dels plors a mitja nit.

 Frank :
Frank :
Abadía, Ximo  
Madrid: Dibbuks, cop. 2018

Un àlbum que ens explica una estapa de la història, que en molts casos és un tabú: la dictadura del general Franco. 

Un llibre molt ben fet i que dóna peu a pensar.

 La Ciudad de cristal
La Ciudad de cristal
Greenberg, Isabel  
Madrid : Impedimenta, [2020]

Les germanes Brönte junt amb el seu germà, Branwell, inventen, gràcies a la seva imaginació a la ploma i al paper, un món fascinant ple d'aventures al que sempre que vulguin poden recòrrer com a a refugi. Però els germans creixen i les trames es compliquen.

 La Veritable confessió de Charlotte Doyle
La Veritable confessió de Charlotte Doyle
Avi  
Barcelona : Bambú, 2010

Anys enrere quan la Charlotte tenia tretze anys va ser acusada, jutjada i declarada culpable d'assassinat. Ara que ha passat el temps la Charlotte explica la veritat, tal i com ella la va viure.

 Les Aventures de Huckleberry Finn
Les Aventures de Huckleberry Finn
Twain, Mark,  
Barcelona : Edebé, 2001

En Huck, el millor amic d'en Tom Sawyer, empren un llarg viatge riu avall fugint del seu pare, violent i borratxo, junt amb en Jim, un esclau que també fuig de la plantació. Junts viuran aventures buscant la llibertat.

 Les Aventures de Sherlock Holmes
Les Aventures de Sherlock Holmes
Doyle, Arthur Conan,  
Barcelona : Viena, 2017

Primer volum que aplega alguns dels relats del més famós detectiu anglès, en Sherlock Holmes, entre els que es troba el que es va publicar l'any .

Torna a l'inici