Guies de lectura

Rutes estel·lars. Personatges estel·lars

Rutes estel·lars. Personatges estel·lars

Des de les biblioteques de Sitges hem preparat un viatge per les contel·lacions i les estrelles per conèixer alguns grans personatges estel·lars. 

Trobareu les constel·lacions de la Fantasia, la Romàntica, la de les Aventures, la de la Ciència-ficció, la Contemporànea i la Històrica. 

En aquest itinerari trobareu documents en diferents formats: narrativa, novel·la gràfica i àlbums, així com de diferents complexitat lectora. 

Prepareu-vos que ens enlairem!

Accés a l'itinerari estel·lar.

Guia creada per:
  • Sitges. Biblioteca Santiago Rusiñol

Data de creació: 23/03/2021

Última actualització: 31/12/2021

Ciència-ficció


 Capitán Harlock
Capitán Harlock
Matsumoto, Reiji  
Barcelona : Norma, 2016

Sèrie de manga creada l'any 1977 per Leiji Matsumoto. La sèrie, de dos volums en aquesta edició, narra les aventures del Capità Harlock i la seva tripulació a bord de la nau Arcàdia. Els humans han caigut en l'apatia i en l'oci i la Terra està governada per un sistema corromput, però ningú no fa res al respecte. Només en Harlock i la seva peculiar tripulació, contraris a tot aquest sistema, intentaran defensar a la humanitat de la invasió d'una raça extraterrestre anomenada Mazoni.

 Els Jocs de la fam
Els Jocs de la fam
Collins, Suzanne  
[Barcelona] : Estrella Polar, 2009

Cada any en un país anomenat Panem, es celebren Els Jocs de la Fam. Vint-i-quatre joves, dels dotze distrits, són triats a l'atzar per a participar en aquest joc de supervivència, d'uns contra altres, on només un pot ser el guanyador. Entre aquests joves es troba la Katniss Everdeen, una noia valenta i decidida que s'ofereix com a voluntària, com a substituta de la seva germana petita. 

 Iron flowers :
Iron flowers :
Banghart, Tracy  
Barcelona : Fanbooks, 2018

Ens trobem en un món governat pels homes i on les dones no tenen cap dret. La Nomi i la Serina són germanes però són molt diferents entre si. La Nomi és tossuda i indisciplinada i la Serina servicial i romàntica. El dia que cada província ha de presentar les joves més boniques perquè el príncep hereu del Regne s'hi casi, convertint-se en una de les Gràcies, elles es troben entre les escollides. Però ni l'una ni l'altra estaran preparades pel que passarà.

 Nascuts per ser breus
Nascuts per ser breus
Mata, Toni  
Barcelona : La Galera, març del 2020

En un món distòpic llunyà hi conviuen dues classes de persones: els Eterns, que ho tenen tot, i els Breus, que treballen per sobreviure i abastir els Eterns. Quan al món el nombre de població és insostenible té lloc una gran llaurada que destrueix els suburbis dels Breus que, en teoria, han produït menys. En aquest món hi haurà un grup que lluitarà perquè la situació canviï.

 Siega
Siega
Shusterman, Neal  
Madrid : Nocturna, 2017

La Ciència ha evolucionat, les persones són immortals i ja no moren per causes naturals, malalties, accidents.. Ara  els encarregats d'aquesta tasca són els Segadors; uns joves entrenats expressament per a aquesta finalitat. La Citra i en Rowan han estat escollits pel segador Faraday i hauran de superar totes les proves si volen aconseguir l'anell i ser membres de la Guadaña, tenint a canvi, ells i els seus familiars, certs privilegis. Dins la Guadaña, però, hi ha un moviment que cada dia té més seguidors i està oposat a com estan establertes que han de ser aquestes morts.

Torna a l'inici