Guies de lectura

Taller dels bits

Taller dels bits

 

 

 

Tutorials i materials de l'acció formativa Taller dels Bits, relacionats amb les Tecnologies de la Informació i la Comunicació.

Aquests materials estan agrupats en nivells de dificultat que abasten quatre grans àmbits (Ofimàtica,Navegació i Internet, Creació i Participació i Eines i Utilitats i Temps Lliure):

 

NIVELL 0 : Tallers de nivells adequats per a persones sense cap experiència en el camp de la informàtica. Inclouen tallers bàsics d'iniciació a la informàtica i primeres experiències de navegació per internet

BÀSIC : Tallers de nivells adequats per a persones amb un domini bàsic de l'ordinador (teclat, ratolí, processador de textos i baixa experiència a la web). Inclouen tallers d'iniciació a les eines Ofimàtiques i d'ús de la web des d'una perspectiva 1.0

MIG : Tallers de nivells adequats per a persones que fan un ús habitual de les eines ofimàtiques bàsiques (processador de text) i de la navegació per internet. Inclouen tallers d'introducció a sistemes de cloud computing i eines web 2.0

AVANÇAT: Tallers adequats per a persones que volen avançar en les temàtiques que s'especifiquen en el catàleg del Taller dels Bits. Inclouen tallers per a la participació i producció de continguts a la xarxa, i d'introducció a la presentació i gestió de continguts

Data de creació: 20/09/2011

Última actualització: 25/05/2012

Seccions de la guia

Mig


Conceptes bàsics per a la utilització d'una de les eines més potents a l'àmbit domèstic i professional.
Una aproximació al fenomen dels blocs a internet: què són, com funcionen, ... i crea't un de propi!
Després d'un primer viatge deixant-nos endur ara triem nosaltres el camí i el destí. Conceptes bàsics per a la recerca a Internet, trobar adreces d'interès i classificar-les.
La informació és la teva passió? Segueixes habitualment canals concrets de notícies? Visites cada dia blocs temàtics o de caràcter genèric dels teus amics i amigues? Doncs ara pots centralitzar tot els seus titulars a través d'un únic lector i tenir-ho tot al teu abast.
Un dels temes més importants a tenir en compte quan ens introduïm al món de la informàtica. Actituds i hàbits per a un ús responsable de les TIC.
La forma més senzilla de gestionar i publicar les teves fotografies a Internet.
Una altra manera d'entendre la web. Abans només érem usuaris amb capacitat per fer zapping a la xarxa i canviar de pàgina. Ara serem productors de continguts amb la capacitat de crear canals on dir la nostra.
Internet... és perillós? No, però l'ús que en fan algunes persones potser sí. Hem de conèixer els riscos però també saber que disposem de les eines per defensar-nos i alhora hem de fer un canvi en les nostres actituds.
Torna a l'inici