Guies de lectura

3, 2, 1 i acció

3, 2, 1 i acció

El cinema, considerat el 7è art, consisteix en la tècnica de gravar imatges en moviment. Des dels seus inicis fins a l'actualitat no ha parat d'evolucionar i transformar-se però mai ha deixat de sorprendre i d'atraure a tothom amb històries, emocions i sentiments que els directors reflecteixen en cadascuna de les seves pel·lícules.

T'oferim una selecció d'algunes de les millors obres dels directors més representatius del cinema mundial. Busca-les a les biblioteques i gaudeix amb elles!


  També et pot interessar:

Data de creació: 31/08/2011

Última actualització: 22/01/2015

Grans directors europeus


Autoria: Bibliothèque du film

La Bibliothèque du film fa una retrospectiva de les pel·lícules de F. W. Murnau projectades a la Cinémathèque française. Portal farcit de dades biogràfiques, filmogràfiques i bibliogràfiques sobre el director de pel·lícules com "Nosferatu" i "Amanecer", marcat per l'expressionisme alemany.

Autoria: The Danish Film Institute (DFI)

Web dedicat al director danès. La filmoteca de Dinamarca facilita l'accés a la col·lecció que té d'aquest cineasta amb l'objectiu de donar a conèixer la seva obra i vida.

Autoria: Centro Virtual Cervantes

L'any 2000 l'Institut Cervantes va celebrar, amb una exposició, els 100 anys del naixement del cineasta aragonès. Amb l'objectiu de reconstruir les diferents etapes de la seva vida i obra, així com explorar les fonts més significatives de la seva inspiració, va crear una exposició virtual.

Web oficial del cineasta alemany que facilita informació sobre la seva vida i obra, així com sobre la seva passió per la fotografia.

Autoria: Isabel Coixet

Web oficial de la publicista, directora de cinema i guionista catalana Isabel Coixet.

Autoria: "Swedish Film Institute" i el "Royal Dramatic Theatre"

Ingmar Bergman va donar els seus arxius al "Swedish Film Institute" perquè fossin administrats per una fundació indepent. Fruit d'això, l'any 2000 es va crear aquesta fundació que administra, preserva i difon els treballs artístics d'aquest cineasta suec.

L'any 1995 es va constituir la Fundació Federico Fellini gràcies a la voluntat de la seva filla Maddalena Fellini i de l'Ajuntament de Rimini.

Autoria: Warner Bros Pictures

Web oficial de la darrera pel·lícula ("No habrá paz para los malvados") del director bilbaí Enrique Urbizu.

Torna a l'inici