Guies de lectura

3, 2, 1 i acció

3, 2, 1 i acció

El cinema, considerat el 7è art, consisteix en la tècnica de gravar imatges en moviment. Des dels seus inicis fins a l'actualitat no ha parat d'evolucionar i transformar-se però mai ha deixat de sorprendre i d'atraure a tothom amb històries, emocions i sentiments que els directors reflecteixen en cadascuna de les seves pel·lícules.

T'oferim una selecció d'algunes de les millors obres dels directors més representatius del cinema mundial. Busca-les a les biblioteques i gaudeix amb elles!


  També et pot interessar:

Data de creació: 31/08/2011

Última actualització: 22/01/2015

Cinema, el 7è art


 1001 películas que hay que ver antes de morir
1001 películas que hay que ver antes de morir
Steven Jay Schneider  
Barcelona : Grijalbo, 2010

Cada obra disposa d'una ressenya, valora la seva contribució al cinema, ofereix informació sobre l'argument, intèrprets i característiques. Fitxa amb dades tècniques, premis, i la seva presència en els festivals de cinema.

 Atlas de cine
Atlas de cine
Labarrère, André Z.  
Madrid : Akal, 2009

Panorama complet, detallat i il·lustrat de tota la història del cinema, des de els seus inicis fins a finals del segle XIX fins els inicis del present.

 Breve historia del cine
Breve historia del cine
Dixon, Wheeler W. , Foster, Gwendolyn Audrey  
Barcelona : Robinbook, cop. 2009

Perspectiva general i accessible sobre els principals moviments, directors, estudis i gèneres cinematogràfics sobre els principals moviments, directors, estudis i gèneres des de 1880 fins els nostres dies.

 Cinema per a no cinèfils
Cinema per a no cinèfils
Roca, Xavier  
Barcelona : Pòrtic [etc.], 2003

Repàs dels principals corrents, pel·lícules i personalitats que han marcat l'art i la indústria cinematogràfics dels orígens ençà.

 De cuando Indiana Jones derrotó al teniente Colombo
De cuando Indiana Jones derrotó al teniente Colombo
Garcia Castro, Jaume  
Barcelona : Styria, 2009

El crític i expert cinematogràfic Jaume García ha recopilat 500 anècdotes sobre diferents moments de la història de la cinema, algunes d'elles poc conegudes entre els cinèfils.

 Dirigido por...
Dirigido por...
Barcelona : Dirigido Por, 1971-

Revista especialitzada en el món del cinema, amb crítiques i novetats cinematogràfiques.

 El Cine contado con sencillez
El Cine contado con sencillez
Lo que yo te diga  
Madrid : Maeva, 2005

Des dels començaments del cinema mut i la creació de el "star-system", passant pel cinema clàssic i acabant al cinema contemporani amb directors com Woody Allen, Tarantino o Almodóvar i pel·lícules com "La llista de Schlinder" o "L'amenaça fantasma", entre unes altres.

 El Cine en su historia
El Cine en su historia
Herrera Navarro, Javier  
Madrid : Arco/Libros, 2005

El cinema en la seva història. Manual de recursos bibliogràfics i Internet és un llibre de consulta que intenta fer accessible la dimensió històrica la literatura cinematogràfica que es produeix al món en els principals idiomes.

 Guía histórica del cine
Guía histórica del cine
García Fernández, Emilio C. , Sánchez González, Santiago  
Madrid : Complutense, cop. 2002

Aquest llibre parla de cinema des del punt de vista històric, tant dels descobriments tecnològics com de les anècdotes que sorgeixen en l'esdevenir d'una indústria tan complexa i econòmicament significativa en el panorama mundial.

 Historia del cine
Historia del cine
Gubern, Román  
Barcelona : Lumen, 2006

Recalcament en els factors sociopolítics, estètics, tècnics i industrials de l'esdevenir de la indústria del cinema.

 Historia del cine
Historia del cine
Sánchez Noriega, José Luis  
Madrid : Alianza, 2006

Aquest llibre resumeix l'essencial i proporciona aquells esquemes que faciliten una visió global del fet cinematogràfic . Un text amè, al que acompanyen textos complementaris, fotografies, comentaris pel•lícules, filmografies, referències de llocs d'internet i una bibliografia.

 Historia del cine
Historia del cine
Cousins, Mark  
Barcelona : Blume, 2005

La creativitat és el motor que ha fet avançar el món del cinema. Aquest és el principi del que parteix aquest llibre, amb el qual s'intenta entendre el que ha convertit el setè art en el poderós mitjà que és en l'actualitat.

 Historia del cine mundial
Historia del cine mundial
Caparrós Lera, J. M.  
Madrid : Rialp, cop. 2009

Història del cinema mundial en un sol volum. Està dividida en tres períodes: el mut, el sonor i el cinema modern i contemporani. Compta amb el suport de nombrosos fotogrames, bibliografies, cronologies i dos índexs de pel•lícules i directors.

 Historia del cine mundial
Historia del cine mundial
Sadoul, Georges  
México [etc.] : Siglo Veintiuno, 2004

Cartografia històrica del cinema per entendre'l com procés propi del segle XX, de la modernitat, del procés d'expansió mundial en aquesta modernitat, de l'ascens de la comunicació massiva i del món del cinematogràfic forjant un nou imaginari i un nou tipus d'espectador.

 Historia del cine universal
Historia del cine universal
Memba, Javier  
Madrid : T&B, 2008

Es una història escrita mitjançant les semblances dels realitzadors que van dur a terme la gesta de convertir al cinema, nascut com una atracció de fira, en la manifestació cultural més important del segle XX.

 Nuevos cines, nueva crítica
Nuevos cines, nueva crítica
Baecque, Antoine de  
Barcelona [etc.] : Paidós, cop. 2006

Crònica d'un important gir que comença a produir-se en el panorama de la crítica internacional. Una joventut, imaginativa, presa a l'assalt el vell cinema, ho critica i atropella les seves referències, obligant-ho a fer la revolució.

Torna a l'inici